Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія»
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія»
Під час навчання у школі мені подобались природничі науки, а також в мене завжди була любов до Землі. Тому з дитинства я хотіла мати професію, яка була б пов’язана з дослідженням природи. І саме мій інтерес до хімії та біології став причиною вступу до Національного університету харчових технологій та вибору спеціальності «Промислова біотехнологія».
Навчаючись в університеті, я найбільше зацікавилась дисципліною «Екологічна біотехнологія», яку викладала доцент кафедри біотехнології мікробного синтезу (на той час так називалась кафедра біотехнології і мікробіології) Вікторія Олегівна Красінько. Ще будучи студенткою третього курсу, я розпочала наукову робот, пов’язану з біотехнологічним очищенням води, яку я виконувала під керівництвом науковців Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського Національної академії наук України, зокрема доктора медичних наук Л.І. Глоби та доктора біологічних наук П.І. Гвоздяка. Тому саме цю тему я обрала для моєї магістерської роботи, яку успішно захистила. Керівником моєї магістерської роботи була Вікторія Олегівна.
Нині кожна зустріч з колегами, хоч і онлайн, надає сил та настрою для роботи над покращенням успішності студентів.
Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вже традиційно зустрівся дистанційно на платформі Zoom для проведення засідання і обговорення важливих завдань. Порядок денний на сьогодні стосувався важливих питань, таких як: рекомендації до отримання дипломів з відзнакою, підсумки заліково-екзаменаційної сесії, а також підготовка до захисту дипломних проектів студентів 4 курсу денної форми навчання та дистанційне завершення семестру студентами заочної форми навчання. До обговорення долучилася рекордна за період карантину кількість учасників – 21! Отже, кафедра у повному складі готова приймати виклики сьогодення і організовувати якісний та результативний процес навчання за будь-яких умов!
Сьогодні професія технолога харчових виробництв є однією з найбільш затребуваних на ринку праці. Адже люди споживають їжу щодня, а якісні продукти харчування та напої є одними з основних факторів, які впливають на здоров’я та самопочуття людини. Саме з їжею організм отримує необхідну кількість поживних речовин, мікроелементів та вітамінів, які необхідні для нормального функціонування органів та систем. Майбутні технологи 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» вже мали змогу як теоретично, так і практично ознайомитися з сучасними підходами до основ виробництва харчових продуктів.
Мабуть, немає жодної людини в нашій країни, життя якою не зачепила сумнозвісна коронавірусна хвороба або, як її офіційно називають, COVID-19. Новинні стрічки кожного дня поновлюються десятками повідомлень щодо карантину, обмежень, рішень влади, статистики захворілих і т.д. І не так часто з’являються новини, які стосуються медичної сторони діагностики і боротьби із цим вірусом. Можливо, через те, що такі новини не цікаві або складні для розуміння.
На щастя, студенти-біотехнологи нашої кафедри належать до іншої групи людей. Завдяки вивченню таких дисциплін, як «Основи імунології», «Генетика», «Загальна мікробіологія і вірусологія», «Молекулярна біотехнологія» вони цікавляться не тільки наслідками пандемії, але й науковими статтями, в яких йдеться про особливості діагностики та лікування COVID-19.
Захисти магістрів. Грудень 2025 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2025 р.
Випуск магістрів. Лютий 2025 р.
Захисти магістрів. Грудень 2024 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2024 р.
Випуск магістрів. Лютий 2024 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р.
Посвята в студенти. Вересень 2023 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2023 р.
89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р.
Посвята в студенти. Вересень 2022 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2022 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р.
Посвята в студенти. Серпень 2021 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2021 р.
87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р.
Посвята в студенти. Вересень 2020 р.
On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р.
Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Вечір факультету. Жовтень 2019р.