Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія»
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія»
Виноробство – не лише чудове мистецтво створення вин, але й складний біотехнологічний процес, який поєднує у собі традиції та сучасні досягнення науки. Як основна сировина, виноград, перш ніж стати ароматним і смачним вином, проходить ряд технологічних перетворень, що надають винним напоям різноманітних смакових профілів і вікових категорій.
Абсолютно з незвичної сторони можна оцінити вино в умовах мікробіологічної лабораторії кафедри БТМ у корисних наукових цілях. Адже саме тут можна розкрити даний напій «до самих кісточок» за допомогою ферментаційних та якісних реакцій, а також розглянути «головний двигун» процесу – винні дріжджові культури під мікроскопом. Саме цьому, не аби якому цікавому та пізнавальному заняттю, була присвячена нещодавня лабораторна робота здобувачів 4-го курсу на дисципліні «Харчові біотехнології» під керівництвом ст. викладача – Белемець Тетяни Олександрівни.
І знову до студентів-біотехнологів 4-го курсу завітав гість, Радченко Юрій Миколайович, кандидат хімічних наук, представник компанії Новафілтер Технолоджі з надзвичайно цікавою лекцією на тему «Процесна мікрофільтрація» в рамках дисципліни «Проектування біотехнологічних виробництв».
Юрій Миколайович розпочав лекцію з порад студентам як майбутнім бакалаврам. Він розповів як і сам починав професійний шлях, з якими труднощами зіштовхнувся і на основі цього дав життєві поради. Неодноразово зробивши акцент на тому, що кар’єра – це насамперед сходи, необхідно бути готовими до кропіткої праці, мати невмирущу жагу до пізнання тонкощів професії та починати з малого. Такі рекомендації були надзвичайно актуальними та атмосфера в аудиторії сприяла до дружньої та водночас вигідної для студентів бесіди зі знавцем своєї справи.
Сесія у розпалі, а це означає, що підходить до свого логічного завершення ще один навчальний семестр на кафедрі біотехнології і мікробіології. Для когось це були перші напружені 4 місяці знайомства з університетом, а попереду чекають незабутні роки студентського життя та ще не одна зимова сесія, з недосипами, курсовими та непідробною радістю від здачі. Але для когось, як от для нас (магістрів І року навчання), це був останній зимовий семестр… Але мова буде йти трохи не про те.
У цьому семестрі, магістранти першого року навчання за спеціалізацією «Фармацевтична біотехнологія», під керівництвом доцента кафедри – Оксани Скроцької, мали змогу познайомитися з дисципліною
Творчий підхід до педагогічного стажування
І на лабораторних роботах з «Біології клітин» є місце творчості. Магістрант кафедри біотехнології і мікробіології Мор’єва Олена, яка у рамках науково-педагогічного стажування долучилась до проведення лабораторних занять для студентів І курсу, по «гарячих слідах» поділилась своїми враженнями від заняття у віршованій формі:
Захисти магістрів. Грудень 2025 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2025 р.
Випуск магістрів. Лютий 2025 р.
Захисти магістрів. Грудень 2024 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2024 р.
Випуск магістрів. Лютий 2024 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р.
Посвята в студенти. Вересень 2023 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2023 р.
89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р.
Посвята в студенти. Вересень 2022 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2022 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р.
Посвята в студенти. Серпень 2021 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2021 р.
87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р.
Посвята в студенти. Вересень 2020 р.
On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р.
Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Вечір факультету. Жовтень 2019р.