Професія інженер-біотехнолог є надзвичайно перспективною, зважаючи на її універсальність. Забезпечити якість і безпечність харчових продуктів, зменшити навантаження на довкілля з боку великомасштабного сільського господарства та підвищити якість сільськогосподарської продукції, вилікувати захворювання й продовжити життя людині, налагодити отримання альтернативних джерел енергії – і це ще далеко не повний перелік можливостей біотехнологій. За бажанням, біотехнолог присвячує себе винятково науково-дослідницькій діяльності. У такому випадку він може голосно заявити про себе усьому світу, зробивши значиме відкриття, скажімо, в області генетичної або клітинної інженерії.
Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія»