Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія»

Першокурсники відвідали крафтову пивоварню Varvar – знайомство з українською пивною культурою

Нещодавно студенти-біотехнологи І курсу в межах дисципліни «Вступ до фаху» (викладачі – Наталія ГРЕГІРЧАК та Тетяна СУЛЕЙКО) мали змогу долучитися до незвичайної, пізнавальної екскурсії та провести виїздне практичне заняття: нас запросили відвідати сучасну крафтову пивоварню Varvar та бар-паб «Lisopylka».

Varvar Brew був заснований у травні 2015 року. І перша варка відбулася вже у червні 2015, а офіційне відкриття – у серпні 2015. Пивоварню було створено з великою мрією – бажанням варити якісне, “чисте” пиво, популяризувати різноманітну пивну культуру, експериментувати зі смаками.

Varvar Brew розпочинав з невеликого обладнання, але згодом встановив власну сучасну пивоварню.

Простір, де розміщено пивоварню та паб – це колишня «лісопилка» (тому сам паб і отримав назву Lisopylka). Така історична локація додає атмосфери та колориту.

Varvar Brew пропонує близько 15 постійних сортів пива – від елів до стаутів.  Крім стандартних, пивоварня регулярно створює експериментальні сорти – іноді 2-3 на місяць, наприклад, вже традицією стало випускати до дня Києва пиво з арахісом, що перекликається з неперевершеним смаком Київського торту. А незабаром після збору врожаю хмелю фермерами Житомирщини, асортимент поповнюється пивом звареним зі справжніх свіжих шишок хмелю, чим пивовари віддають шану вітчизняним виробникам. Окремі сорти випускаються до Halloween, інші до Новорічних свят...

Серед найвідоміших сортів – Golden Ale, яким, до речі,  мали можливість посмакувати і наші здобувачі.

Взагалі, широкий асортимент продукції Varvar Brew дозволяє справжнім поціновувачам знайти напій саме “для себе”.

Пивовари використовують імпортну сировину – солод закуповується в Німеччині, Бельгії, Великій Британії; гранульований хміль – з США, Нової Зеландії, Австралії та деяких країн Європи. Але в той же час виробник і експортує свою продукцію в країни Західної та Північної Європи, що свідчить про її вишуканий смак та відповідність всім міжнародним критеріям якості.

Під час екскурсії здобувачі змогли побачити, як працює пивоварня: від процесів варіння до пакування; дізналися про те, які компоненти використовують для створення смаків, чому важлива якість інгредієнтів та чим унікальна система підготовки води, як здійснюється контроль (в тому числі і мікробіологічний) на кожному етапі виробництва.

Це особливий досвід для здобувачів, які досліджують культуру, підприємництво, гастрономію чи просто хочуть побачити, як працює сучасне українське крафтове виробництво.

Нам на власні очі пощастило побачити, як мрія та пристрасть можуть перетворитися на реальний бізнес – з власною філософією, якістю та стилем.

Дякуємо керівництву та всім співробітникам пивоварні за привітний прийом, за можливість долучитися до таємниці народження вишуканого пива – «напою богів».

Події у світлинах

 Захисти магістрів. Грудень 2025 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2025 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2025 р. 

 Захисти магістрів. Грудень 2024 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Про кафедру Стейкхолдери Взаємодія зі стейкхолдерами Першокурсники відвідали крафтову пивоварню Varvar – знайомство з українською пивною культурою