Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія»
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія»
Формування екологічного світогляду – надважливе завдання, яке ставлять перед собою усі викладачі кафедри біотехнології і мікробіології, адже саме він є запорукою сталого розвитку майбутнього суспільства. Збереження й розвиток людства в цілому стає можливим лише за умови комплексного розв’язання екологічних проблем, включаючи проблему накопичення відходів. Ось чому відвідати профільну виставку «Recycling and Waste Expo Ukraine» і долучитися до передового досвіду професіоналів галузі ресайклінгу та поводження з відходами вважала своїм професійним обов’язком доцент кафедри Вікторія Красінько, яка опікується екобіотехнологічним напрямком підготовки майбутніх фахівців і є лектором дисциплін «Природоохоронні біотехнології» та «Біоенергетика та охорона довкілля».
Нарешті після 6 місяців дистанційного навчання ми зустрілися на реальних парах. Одним із практичних занять, була перша лабораторна робота з генетики, на якій студенти засвоїли правила пересівання та зберігання бактерій, а також опанували методи визначення титру бактерій та бактеріофагів. Всі дуже скучили за живим спілкуванням і з натхненням прийнялися виконувати поставлене завдання.
Оскільки, під час дистанційного навчання студенти не мали можливості працювати в лабораторії, то саме до цієї роботи підійшли з особливим натхненням. Звісно з незвички пробірки та шпателі трішки тремтіли в руках. Проте швидко згадалися засвоєні раніше навички, тим паче, що викладач завжди допоможе і підкаже.
Ось і почалась виробнича та переддипломна практика у магістрантів ІІ року навчання кафедри біотехнології і мікробіології. У цьому році здобувачі були направлені на такі підприємства міста Києва: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ПрАТ «ФФ «Дарниця», ПрАТ «Індар», ПрАТ «Оболонь» та Інститут продовольчих ресурсів Національної аграрної академії наук, а частина студентів залишилась виконувати практику на нашій рідній кафедрі в університеті.
Кожен магістрант отримав індивідуальне завдання від свого наукового керівника і вирушив на підприємство, де має проходити практику. Під час практики студентам необхідно буде набратися досвіду роботи на біотехнологічному виробництві і виконати частину дипломного проекту. А можливо комусь із наших магістрантів навіть пощастить знайти собі робоче місце, яке стане стартом його кар’єри.
Дорогі наші першокурсники-біотехнологи 2020!
Вітаємо, нарешті Ви студенти Національного університету харчових технологій!!!
Завершилось літо і ми знову приступили до навчання, яке розпочалось 1 вересня. Правда, цей навчальний рік розпочався не як завжди, враховуючи епідеміологічну ситуацію у нашій країні та світі. Ми приходимо на заняття у масках, дотримуємось соціальної дистанції та постійно обробляємо руки антисептиком.
Хочеться пригадати весняний семестр, коли навчання було повністю дистанційне. Якщо, глянути на фото, то можна подумати, що я відпочиваю, але насправді я вивчаю дисципліну «Мікроорганізми як біологічні агенти».
Здобувач кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій Владислав Гресько вже не один рік займається фігурним катанням. При чому йому вдається поєднувати навчання в магістратурі за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» та професійний спорт. Минулої осені Влад виборов перемогу в змаганнях за «Осінній кубок» Білоруського союзу ковзанярів. А влітку цього року має черговий здобуток. Так, 15-16 серпня у м. Мінськ (Республіка Білорусь) відбувся І етап відкритого кубку Республіки Білорусь по фігурному катанню, де Влад разом із партнеркою Аліною Горіною посіли І місце.
Кожен здобуток в житті людини – це крок в майбутнє. У кожного біотехнолога є свій шлях, але ні в кого він не починається одразу ж із перемог і великих здобутків. Усякий рух по цьому шляху, усяке досягнення починається з маленького невпевненого кроку, а для найкращих – це вступ до Національного університету харчових технологій на спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія» (кафедра біотехнології і мікробіології).
Ось такий шлях від першокурсника до магістра пройшов і випускник кафедри 2019 року Володимир Федоренко, який успішно реалізовує набутий в університеті потенціал в АТ «Фармак» - одному з провідних фармацевтичних підприємств України, з яким кафедра тісно співпрацює і історія успіху якого викладена на веб-сторінці #Фармак тут:
Ти амбітний абітурієнт і хочеш дізнатися більше про факультетське життя та особливості навчання? Тоді, наша команда студентів-активістів проведе тобі екскурс в нашу студентську спільноту.
Тож, якщо ти хочеш стати частиною нашої родини — не зволікай і звертайся до наших амбасадорів! Обери свого гіда, який відповість на всі твої питання.
І не соромся, ми чекаємо саме на тебе!
Захисти магістрів. Грудень 2025 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2025 р.
Випуск магістрів. Лютий 2025 р.
Захисти магістрів. Грудень 2024 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2024 р.
Випуск магістрів. Лютий 2024 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р.
Посвята в студенти. Вересень 2023 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2023 р.
89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р.
Посвята в студенти. Вересень 2022 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2022 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р.
Посвята в студенти. Серпень 2021 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2021 р.
87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р.
Посвята в студенти. Вересень 2020 р.
On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р.
Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Вечір факультету. Жовтень 2019р.