Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Безцінний досвід у науковій діяльності

У кожного завжди є вибір, чим займатися в житті. Частіше він достатньо примарний, а інколи чіткий і видимий. Це відрізняє людину цілеспрямовану від людини, яка ще не знайшла своє місце в житті. Людина з метою має життєвий план дій, свого роду алгоритм, де зустрічаються питання «так» чи «ні». І чим розгалуженіший алгоритм, тим більше кроків потрібно зробити для його завершення і, як наслідок, більше досвіду можна отримати в процесі його виконання.

Так думала і я, коли дізналася про можливість займатися науковою роботою паралельно з навчальним процесом, а тому загорілася бажанням потрапити в одну з наукових установ Києва. Кому ж завадить зайвий досвід? Тим паче, спробувати себе у ролі юного науковця зараз – було можливістю сказати «так» чи «ні» науковій діяльності у майбутньому.

І от я, студентка 3-го курсу кафедри біотехнології і мікробіології, почала відвідувати Інститут молекулярної біології і генетики НАН України. У лабораторії біомолекулярної електроніки, під керівництвом ст. наук. співр., к. б. н. Шкотової Людмили Василівни почався мій шлях в галузі біосенсорики.

На даний час я займаюся дослідженням відповіді на реакцію різних типів перетворювачів при взаємодії біоселективного елемента з аналізованою сполукою. Це дає змогу побачити, чи чуттєвий перетворювач до даної сполуки і чи можливо буде його подальше використання у створенні нового біосенсора.

Безперечно я рада, що в мене є можливість працювати у науковій сфері, займатися науковою діяльністю та отримувати хороші практичні навички. А головне, я вже отримала неоціненний досвід, який зможу використати з користю у майбутньому.

Студентка БТЕК ІІІ-1,

Кушнір Анастасія.

 

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка