Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Наші випускники - наша гордість

Пишаємось нашими випускниками: Юлія Олефіренко

Нещодавно на офіційній сторінці Дельта Вілмар Україна з’явилась чергова публікація з серії «Гордість компанії», читаючи яку, у викладачів кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) НУХТ також виникло відчуття гордості за свою вихованку. Адже зовсім недавно Юлія Олефіренко, а саме вона стала героїнею згаданої публікації, була студенткою і виконувала наукову роботу під керівництвом зав. кафедри БТМ Тетяни Павлівни Пирог. В компанії «Дельта Вілмар» пані Юля починала свою кар’єру з посади технолога, а зараз вона – керівник виробничо-технічного відділу.
В своєму інтерв’ю Юлія відмітила що свого часу глибоко занурилася в розробку нових видів продукції і експерименти на «пілотній установці», де підбирала оптимальні параметри для всіх технологічних процесів і згодом почала працювати із випуском експериментальних партій продукції. І це не дивно, адже, ще будучи студенткою, вона проявила здібності до творчої наукової роботи і стала учасницею, а потім і однією з перших випускниць гуртка «BIOTECH», який по цей час успішно функціонує на кафедрі.

Біотехнолог НУХТ – крокуємо у майбутнє

Кожен здобуток в житті людини – це крок в майбутнє. У кожного біотехнолога є свій шлях, але ні в кого він не починається одразу ж із перемог і великих здобутків. Усякий рух по цьому шляху, усяке досягнення починається з маленького невпевненого кроку, а для найкращих – це вступ до Національного університету харчових технологій на спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія» (кафедра біотехнології і мікробіології).

Ось такий шлях від першокурсника до магістра пройшов і випускник кафедри 2019 року Володимир Федоренко, який успішно реалізовує набутий в університеті потенціал в АТ «Фармак» - одному з провідних фармацевтичних підприємств України, з яким кафедра тісно співпрацює і історія успіху якого викладена на веб-сторінці #Фармак тут:

Біотехнолог НУХТ – це крок в майбутнє!

Кожен здобуток в житті людини – це крок в майбутнє. У кожного біотехнолога є свій шлях, але ні в кого він не починається одразу ж із перемог і великих здобутків. Усякий рух по цьому шляху, усяке досягнення починається з маленького невпевненого кроку, а для найкращих – це вступ до Національного університету харчових технологій на кафедру біотехнології і мікробіології.

Факультет біотехнології та екологічного контролю завжди пишався своїми випускниками-біотехнологами. Адже, будучи студентами вони цілеспрямовано рухаються до своєї мети, з кожним кроком вражаючи своїми успіхами в навчанні, талантами та досягненнями. В свою чергу студенти-випускники пишаються своєю здобутою освітою і розуміють, що це тільки початок їх руху в майбутнє!

Остання сходинка, що відчиняє двері у світ!

Студентське життя – найкращий час, час нових знайомств, час пізнання життя, час формування багатьох цікавих зв’язків та знайомств, і найголовніше – час набуття знань та навичок. П’ять з половиною років – як один день. Саме так триває шлях до здобуття диплому магістра з біотехнології. Це було складно і легко, це було сумно і щасливо, це було довго і швидко, але це точно було особливо. За цей час ми стали трішки фармацевтами, трішки хіміками, трішки мікробіологами, трішки проектувальниками. Але всі ці «трішки» роблять нас тими, ким ми є насправді. Ми – БІОТЕХНОЛОГИ!

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2020 року.

Випускники-біотехнологи – висококваліфіковані фахівці!

Серед цьогорічних випускників кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ є дуже багато талановитої молоді з потужним інтелектуальним потенціалом та креативним мисленням, яка має великий багаж здобутків і поєднує навчання з роботою за спеціальністю.

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2020 року.

Калабська Вероніка (хімік-аналітик з розробки твердих та м’яких лікарських форм фітопрепаратів АТ «Київмедпрепарат» Корпорації «Артеріум»):

Талант та професіоналізм!

Сміливими кроками наші студенти-біотехнологи дійшли до захисту магістерських робіт. На їхньому шляху було все: і перші безсонні ночі, безліч іспитів, курсових, і ось перед ними найголовніший виклик за все студентське життя – захист диплому.

Щороку захисти магістерських робіт відвідують безліч роботодавців, які відзначають високі знання та підготовку наших студентів. Тому випускників кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій можна беззаперечно вважати гордістю та прикладом неабиякого таланту та професіоналізму!

Продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2020 року.

Біотехнологи – це майбутнє!

На сьогодні ми вже знаємо достатню кількість професій, що наразі неактуальні та мало популярні. Тому необхідно рухатися в ногу з часом, що і робить кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ – виховує не одне покоління знавців професії сьогодення та майбутнього – БІОТЕХНОЛОГІВ!

Навчальні роки студентів кафедри були наповнені новизною знань і самоудосконаленням, науковими дослідженнями й пошуками, неймовірними пригодами та добрим настроєм, спілкуванням і творчими проектами.

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2020 року.

За крок до почесного звання «Випускник БТЕК»

Здається тільки вчора з розгубленими очима студенти блукали коридорами в пошуках аудиторії, отримали залікові книжки і хвилювались перед першою сесією, а сьогодні для випускників 2020 року студентські роки – це вже історія. За тиждень на кафедрі біотехнології і мікробіології факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) Національного університету харчових технологій розпочнуться захисти магістерських робіт нашими студентами-біотехнологами. Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2020 року.

Наші випускники – гордість кафедри!

Ось і завершується п’ятий «сезон» навчання студентів-магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ, тож час підвести підсумки. Скільки лекцій було прослухано, семінарів та практик відвідано, тез та статей написано, дослідів зроблено, складено іспитів і ночей безсонних проведено. Завжди цінуєш, коли втрачаєш, а отже, підводячи підсумки своєї студентської роботи, розумієш, як багато подій відбувалось за цей період і воно того варто, адже зараз – це вже випускники, які побудували або починають будувати успішну кар’єру і з посмішкою згадують про свої студентські роки.

Пишаємось випускниками! Вперед до нових мрій та звершень!

Ось і промайнули роки студентського «безтурботного» життя. Позаду залишились як позитивні моменти, так і сумні. Ще нещодавно так нервово та з тривогою всередині студенти переступали поріг університету, а вже сьогодні впевнено крокують далі у доросле життя як справжні професіонали своєї справи, адже вони – БІОТЕХНОЛОГИ!

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2020 року.

Оксана Боднар (технік-технолог групи м’яких та рідких лікарських форм дослідно-впроваджувальної лабораторії ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»):

Біотехнологи НУХТ – знавці своєї справи!

Не за горами кінець зими, а це означає, що зовсім скоро в стінах рідної кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій студенти-магістранти будуть захищати свої дипломні роботи. Кожного року кафедра випускає студентів, які в майбутньому «підкорюють вершини» фармацевтичної галузі та промисловості. Випускники 2020 року – не виключення, адже більшість з них вже прокладають свій тернистий шлях до «зірок» на інноваційних підприємствах європейського рівня.

Серед цьогорічних випускників є дуже багато талановитої молоді, яка має великий багаж здобутків і вже працює за спеціальністю. Тож розпочинаємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2020 року.

Біотехнологи НУХТ – є професіоналами своєї справи!!!

10 вересня 2019 р. у конференц-залі готелю «Русь» представники хімічного концерну «BASF SE» провели семінар на тему «Таблетування та грануляція». Серед його учасників були й студенти кафедри біотехнології і мікробіології – магістрант ІІ року навчання Ігор Ключка та випускник кафедри 2019 р. Артем Герштман. В ході семінару доповідачі підняли найбільш складні деталі процесів прямого пресування, вологої грануляції, сухої грануляції, грануляції у псевдозрідженому шарі тощо. Окрім цього, представники компанії навели ряд переваг їхньої продукції порівняно з іншими виробниками та презентували нові продукти власного виробництва. Цікавим було те, що в ході власних досліджень компанія не намагається перевершити своїх конкурентів, а навпаки – перевершити результати власних попередніх досліджень.

Ви знаходитесь тут: Про кафедру Наші випускники - наша гордість