Опис вибіркової дисципліни
Дисципліна |
«Проєктування харчових біотехнологій» |
Ступінь, що здобувається |
бакалавр |
Курс |
4 (2 семестр) |
Обсяг (кредити) |
3 кредити ECTS (90 год.) |
Мова викладання |
українська |
Кафедра |
біотехнології і мікробіології |
Викладач |
д.т.н., доц. Стабніков В.П. |
Вимоги до початку вивчення* |
Дана дисципліна спирається на знання, здобуті здобувачами під час вивчення біології клітин, хімічних дисциплін, фізики, інформаційних технологій, загальної біотехнології, загальної мікробіології та вірусології, основ проєктування біотехнологічних виробництв, харчової біотехнології |
Що буде вивчатися |
Під час вивчення дисципліни здобувачі знайомляться з різними аспектами проєктування харчових біотехнологій, таких як: використання мікроорганізмів і продуктів їх метаболізму в харчових технологіях; одержання традиційних та нових продуктів мікробного синтезу як харчових добавок, тощо. |
Чому це цікаво/треба вивчити |
Харчова біотехнологія є однією з найбільш перспективних галузей біотехнології, оскільки вона створює можливість виробляти безпечні та екологічно чисті харчові продукти, зберігати їх протягом довгого часу, а також зменшувати витрати на їх виробництво. |
Чого можна навчитися |
Засобам та методам проєктування процесів біотехнологічної переробки сировини в готові харчові продукти та створення нових продуктів, що відповідають потребам споживачів, таких як продукти з підвищеним вмістом білка, зменшеним вмістом жиру, без глютену та інші. |
Як можна користуватися набутими знаннями і уміннями |
В результаті вивчення дисципліни "Проєктування харчових біотехнологій" студенти здобувають високий рівень професійної підготовки та можуть працювати в галузі харчових технологій та біотехнологій, враховуючи сучасні технологічні та інноваційні підходи. |
Форма занять |
Лекції – 20 год., практичні заняття – 20 год., самостійна робота – 50 год. |
Форма підсумкового контролю |
Диференційований залік |