Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Цікаве про біотехнологію

Чи знаєте Ви, що саме біотехнологія входить у п’ятірку найскладніших професій у світі? Ні, цей факт не має Вас налякати, а навпаки, переконати, в тому наскільки важливо опанувати цю сучасну і дуже цікаву професію, завдяки якій Ви знатимете, що:

- 50% нині відомих антибіотиків отримують за допомогою мікроорганізмів;

- такі продукти харчування як йогурт, кефір, сир, хліб виготовляють з залученням мікроорганізмів у технологічний процес;

- необхідні для людини бета-каротин, вітаміни В2, В12 та D утворюються в процесі життєдіяльності бактерій та грибів;

- використання мікроорганізмів для синтезу органічних кислот (оцтова, лимонна, винна і молочна) дало змогу витіснити застарілі методи (отримання лимонної кислоти з лимонів);

- залучення мікроорганізмів до переробки органічних відходів дає можливість не лише їх утилізувати, а й отримати біогаз, який можна використати як альтернативу природному.

 

Отже, біотехнологія - це не тільки професія, а можливість поєднувати знання різних дисциплін, що зробить саме тебе висококваліфікованим спеціалістом, а головне частиною великої сім’ї біотехнологів НУХТ.

Ви знаходитесь тут: Вступнику Навчання, дозвілля, спорт Цікаве про біотехнологію