Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Очима здобувачів

На замітку вступникам: результати челенджу #ЧомуБТЕК

З 24 по 31 жовтня відбувся челендж #ЧомуБТЕК. Організатором виступив профорієнтаційний сектор БТЕК (замісник Самойленко Вікторія БТ-2-1 та замісник Литвин Анастасія БТ-3-4).

Мета заходу - дізнатися, що спонукало майбутніх здобувачів до вибору університету НУХТ та спеціальностей факультету БТЕК. Бажаючих взяти участь виявилось багато, починаючи із здобувачів першого, другого, третього та четвертого курсів, закінчуючи магістрантами (Токменко Карина ЕК-1-3, Доля Любов БТ-2-1, Сахневич Анастасія БТ-2-1, Кавун Вікторія БТ-2-2, Сергієнко Богдан БТ-3-1, Ковалюк Олеся БТ-3-4, Косяк Анна БТ-4-1, Заярнюк Зоя БТ-4-1, Гіріна Анастасія БТ-4-1, Зюзько Олена БТ-4-1, Сидоренко Микола БТ-4-2, Охмакевич Анастасія ПФБ-1-1М ).

ПЕРША ЗУСТРІЧ З ПРОФЕСІЄЮ

Вже традиційно у вересні місяці наші першокурсники починають знайомство з майбутньою професією на дисципліні «Вступ до фаху». Ось і зараз на таку зустріч люб’язно зголосився наш випускник Ігор Ключка, а нині - менеджер з розвитку персоналу Корпорації «Артеріум». Студенти з цікавістю послухали про кар’єрний шлях Ігоря, про можливості реалізації себе у різних сферах біотехнологій, про особливості навчання в університеті та можливості «прокачки»  як hard, так soft skills на власному прикладі, як  здобувача. Адже все це і формує власне цінний багаж випускника і його затребуваність у подальшому на ринку праці.

Ефект першого враження: пряма мова першокурсників

Кажуть, що перше враження може великою мірою визначати відношення до об’єкту чи ситуації. В психології це називається «ефектом першого враження», тобто це думка про об’єкт, яка сформувалася у суб'єкта в перші хвилини при першій зустрічі, що впливає на подальшу оцінку діяльності цього об’єкту.

Перше враження може формуватися суб'єктом навмисно або мимоволі. Чинниками цього враження можуть виступати особливості зовнішнього вигляду і поведінки людей, про які суб'єкт формує думки. Перше враження залежить великою мірою і від особливостей самого сприймаючого суб'єкта і тому може бути більше узагальненим або конкретним, вичерпним або поверхневим, доброзичливим або негативним. Але те, що перше враження більшою мірою визначає подальші відносини, є цілком беззаперечним.

Навчання в НУХТ - це мій шанс отримати висококваліфікований рівень знань

Розмірковуючи над своїм майбутнім, над питанням своєї реалізації у житті і суспільстві, я розумів, що фундаментом для вирішення цих питань стане вибір професії. Я почав цікавитись сучасними сферами, галузями і напрямками. Приміряючи на себе різні варіанти, намагався відчути, в якому самому напрямку мені буде найбільш цікавіше розвиватись і рухатись. Почав задавати питання в своєму оточені, серед рідних і друзів, вчителів і тренерів. Мій репетитор з дисципліни «Хімія» працювала у фармацевтичній компанії, на базі якої були власні лабораторії з тестування медичних препаратів. Саме її захоплення своєю діяльністю стали для мене першим прикладом і вектором. Другим прикладом для мене став мій друг, який вже навчався на першому курсі НУХТ. Його розповіді про вступ, про перші кроки в навчанні, про переваги даного навчально закладу, спонукнули мене дізнатись більше інформації про цей навчальний заклад.

НУХТ відповідає всім моїм вимогам до навчального процесу

Коли я навчалася в одинадцятому класі, мене чекав дуже важливий вибір – вибір мого майбутнього. При виборі професії для мене було пріоритетом, щоб вона була затребуваною та актуальною, а ще я зважала на свої улюблені шкільні предмети, такі як біологія та хімія. Обравши факультет, я зосередилася на виборі університету. І саме Національний університет харчових технологій поєднав у собі всі мої побажання.

Тому, не гаючи часу, я подала заяву на вступ. НУХТ має обладнані лабораторії, де все можна відпрацювати на практиці.

Чому я обрала біотехнологію в НУХТ?

Чи замислювались Ви в шкільні роки, ким Ви хочете стати в майбутньому?

Я досить багато раз замислювалась над цим питанням. Коли нарешті настав час обрання університету, я розглядала багато варіантів, але Національний університет харчових технологій сподобався мені найбільше.

Вперше поблизу університету я побувала приблизно 3 роки тому. Він має дуже зручне місце розташування. Університет знаходиться в самому центрі Києва, до нього з легкістю можна дістатися за допомогою метро. Мене дуже потішило те, що всі навчальні корпуси університету знаходяться в одному місці.

БТЕК здійснює мрії

Чи часто ми мріємо? Напевно, що так. А чи здійснюються наші мрії. На жаль, не завжди. Але я хочу розповісти про свою мрію, яка здійснилася…

Навчаючись в школі, я часто думала про те, ким я хочу стати в майбутньому. Мене завжди цікавили такі предмети, як хімія та біологія. На уроках найбільш захопливим для мене було виконання лабораторних досліджень та практичних робіт. Кожного дня я читала книги, де дізнавалася все більше нового та цікавого в галузі природничих наук і, звичайно, мріяла стати фахівцем саме в галузі хімії та біології та вступити до омріяного вишу.

І ось нарешті випускний, НМТ та вступ до НУХТ. Чому саме БТЕК? Чому спеціальність «Біотехнології та біоінженерія»? Напевно тому, що сьогодні біотехнології є однією з найбільш перспективних, швидко прогресуючих галузей майже в усіх розвинених країнах світу. А випускник факультету – фахівець, який володіє теорією, методологією і практичним досвідом створення та реалізації сучасних біотехнологій.

"Яка твоя майбутня професія?"

На це питання здобувачі першокурсники щороку отримують відповідь, опановуючи дисципліну «Вступ до фаху», безпосередньо від фахівців галузі. І вже вкотре завдяки долученню наших випускників до навчального процесу студенти мали можливість поспілкуватися із експертом з навчання та розвитку персоналу корпорації «Артеріум» - Ігорем Ключкою. Тож, продовжуємо серію дописів про враження наших першокурсників.

Що ж винесли з цієї зустрічі наші здобувачі? Дізнаємось з перших вуст!

Наука на часі: від дослідження морських мікроорганізмів до створення косметичних засобів

Зовсім нещодавно ми анонсували цікавий науковий проєкт «Науковиці», присвячений українським жінкам у науці під час повномасштабного російського вторгнення. Мета проєкту — надихнути дівчат та жінок будувати кар’єру у STEM-спеціальності, показати науковиць як рольові моделі через захопливі історії їхніх досліджень, роботу під час повномасштабного російського вторгнення та цінність науки для суспільства. Перша зустріч з учасницями проєкту не заставила себе довго чекати. І здобувачі-біотехнологи із цікавістю приєдналися до діалогу з морською мікробіологинею Марією Павловською та хімікинею Ніною Слєпковою. А що з цього вийшло? – ви зараз дізнаєтеся.

Зворушлива зустріч першокурсників з випускником кафедри

В умовах дистанційного сьогодення викладачі намагаються якомога більше урізноманітніти навчальний  процес. І одним з таких методів є залучення до так званих «гостьових лекцій» наших стейкхолдерів.

Цього разу першокурсники зустрілися з експертом з навчання та розвитку персоналу Корпоративного університету фармацевтичної корпорації «Артеріум» Ігорем Ключкою – в минулому випускником кафедри біотехнології і мікробіології, а нині – здобувачем вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Враженнями від зустрічі у досить креативному форматі ділиться здобувачка БТ-1-2 Таїсія МОРЩ.

Події у світлинах

Ви знаходитесь тут: Вступникам Очима здобувачів