Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Підприємства харчової та парфумерно-косметичної промисловості

Випускники-бакалаври, випускники магістратури освітньо-професійної програми «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» мають змогу працювати на провідних підприємствах біотехнологічної, хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузі.

Без харчових продуктів та питної води не може існувати не одна людина. Здоров‘я людини, тривалість її життя залежить саме від того чим ми харчуємося та яку воду п‘ємо. Людина на 80% складається з води. Тому саме продукти харчування та питна вода радикально впливають на стан організму людини.

Сучасні підприємства харчової та парфумерно-косметичної промисловості постійно намагаються впроваджувати та розвивати власне виробництво, основою якого є власна сировинна база. Це потребує нових інноваційних підходів, які гарантують абсолютну екологічну біобезпеку та повну соціальну відповідальність. Тому на цих підприємствах є постійна потреба у власних кваліфікованих фахівцях, які володіють базовими фундаментальними та професійно-орієнтованими знаннями з харчових біотехнологій, та зможуть на високому професійному рівні керувати технологічними процесами виробництва.

Наші випускники забезпечують науковими та інженерними кадрами біотехнологічні, біохімічні, хімічні, парфумерно-косметичні виробництва, підприємства харчової промисловості, наукові і проектні установи біологічного і хімічного профілів, діагностичні лабораторії, установи екологічного нагляду, виробництва, які замаються випуском харчових добавок, препаратів для ветеринарії, біодобрив тощо.

Ось лише невеликий перелік підприємств лідерів харчової та парфумерно-косметичної галузі і саме там працюють випускники-біотехнологи НУХТ:

Перелік посад, де може працювати випускник-біотехнолог на підприємствах харчової, хімічної, парфумерно-косметичної промисловості та виробництв, що спеціалізуються на виробництві харчових добавок:

  1. Мікробіолог (Старший мікробіолог).
  2. Начальник мікробіологічної лабораторії.
  3. Бактеріолог або біолог.
  4. Біохімік.
  5. Хімік-аналітик відділу контролю якості.
  6. Міколог біотехнологічного підприємства.
  7. Фахівець з вироблення гормональних, ферментних та жовчних препаратів.
  8. Фахівець з виробництва кровозамінників, гідролізатів, різних сироваток, склоподібного тіла, ехінококового алергену, лідази.
  9. Начальник технологічної лабораторії.
  10. Інженер-технолог.
  11. Інженер-лаборант.
  12. Начальник цеху (майстер цеху).
  13. Майстер виробничого цеху (Старший майстер).
  14. Співробітник центру з сертифікації продукції
  15. Провідний спеціаліст контрольно-виробничої лабораторії.
  16. Керівники і фахівці, які безпосередньо працюють із живими мікроорганізмами та готовими ферментнимим препаратами тощо.
  17. Менеджери проектів мікробіологічного або харчового підприємства.

У харчовій промисловості важливо не просто виготовити продукт, а й забезпечити максимальну стабільність його біологічної цінності та споживчих якостей протягом тривалого періоду. Мікробіологічний контроль і санітарія харчового виробництва – це, насамперед, захист продукту від псування, захист здоров’я споживачів, захист іміджу торговельної марки, а отже – захист прибутку компанії.

 

На сьогодні Біотехнології входять у ТОП-10 спеціальностей, які є найбільш затребуваними на ринку праці в Україні та за її межами.

Бути біотехнологом – це бути впевненим у своєму майбутньому!

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2019 р. 

 Всеукраїнська олімпіада з Біотехнології 2019 р. 

 85-а НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ, АСПІРАНТІВ І СТУДЕНТІВ. Квітень 2019. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Березень 2019 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2019. 

 Посвята у студенти. Серпень 2018. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

 Випуск бакалаврів. Червень 2018 року. 

 Захисти бакалаврів та магістрів. Червень 2018 року. 

 Всеукраїнська олімпіада з Біотехнології. 2018 рік 

 84-а НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ, АСПІРАНТІВ І СТУДЕНТІВ. Квітень 2018.

 Випуск магістрів. Березень 2018

 Захисти бакалаврів та магістрів. Лютий 2018

 Вечір факультету. Листопад 2017

 День туризму 2017

 Посвята у студенти. Серпень 2017

 Випуск бакалаврів та спеціалістів. Червень 2017

 Захисти бакалаврів. Червень 2017

 ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2017. Фотозвіт

 83-я Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». 

 Вечір факультету (присвячений 50-річчю започаткування інженерної біотехнологічної освіти в Україні). Листопад 2016

Посвята у студенти. Серпень 2016

Випуск бакалаврів і спеціалістів 2016

Захисти бакалаврів. Червень 2016

Олімпіада з біотехнології 2016. Фотозвіт

Вечір факультету. Листопад 2015

Посвята у студенти. Серпень 2015

Випуск 2015

Всеукраїнська олімпіада з біотехнології. Травень 2015

81 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2015

Вечір факультету. Жовтень 2014

День туризму. Вересень 2014

Посвячення у студенти.
Серпень 2014


Ви знаходитесь тут: Вступнику Можливості працевлаштування Підприємства харчової та парфумерно-косметичної промисловості