Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Продовження навчання після медичного коледжу у НУХТ – вдалий вибір

В цьому році багато випускників Першого Київського медичного коледжу стали студентами третього курсу кафедри біотехнології і мікробілогії. Більшість з них завдяки наполегливості та бажанню навчатися було розподілено в провідні наукові установи м. Києва для виконання науково-дослідної роботи.

Нещодавно ми публікували враження Юлії Кульбаєвої від наукової роботи, яку вона виконує на базі в Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України. Цього разу з нами поділилися студентки БТЕК-3-2 Вікторія Дарчик і Ольга Горобець: «У Першому Київському медичному коледжі ми навчалися в одній групі і з першого курсу стали гарними подругами. Після закінчення коледжу у нас з'явилася унікальна можливість одразу вступити на третій курс до Національного університету харчових технологій. Вдало здавши вступний іспит і набравши високі бали, ми стали студентками факультету БТЕК і знову ж таки потрапили до однієї групи.

Спочатку, звісно, було важко: новий колектив, нові викладачі, нові предмети. За допомогою та підтримки одногрупників і завдяки розумінню викладачів, ми швидко пристосувалися до навчального процесу.

У кінці першого семестру всім бажаючим було запропоновано займатися науково-дослідною роботою, але ми вагалися, оскільки вважали, що не будемо встигати навчатися (потрібно було ще здавати академічну різницю).

Так як ми успішно закінчили семестр, нам запропонували спробувати займатися науково-дослідною роботою, адже в майбутньому при влаштуванні на роботу досвід має вагоме значення. Крім того, студенти, які займаються науково-дослідною роботою, мають більше шансів вступити на бюджетне місце магістратури.

На наукову роботу нас направили в ДУ «Інститут геронтології ім. Д.Ф. Чеботарьова НАМН України» в лабораторію патофізіології та імунології. В лабораторії дуже гарний колектив, всі один одному допомагають, співробітники доброзичливі.

Лабораторія займається дослідженням впливу різних факторів на тривалість життя (способу харчування, стану здоров’я), вивчає механізми старіння і розвитку вікових змін в системі імунітету організму тощо.

Дослідження проводять на лабораторних тваринах – мишах.

Тому всім бажаючим отримати вищу освіту, ми радимо Національний університет харчових технологій і кафедру біотехнології і мікробіології.»

 

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка