Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

"Яка твоя майбутня професія?"

На це питання здобувачі першокурсники щороку отримують відповідь, опановуючи дисципліну «Вступ до фаху», безпосередньо від фахівців галузі. І вже вкотре завдяки долученню наших випускників до навчального процесу студенти мали можливість поспілкуватися із експертом з навчання та розвитку персоналу корпорації «Артеріум» - Ігорем Ключкою. Тож, продовжуємо серію дописів про враження наших першокурсників.

Що ж винесли з цієї зустрічі наші здобувачі? Дізнаємось з перших вуст!

Здобувачка 1 курсу бакалаврату Лілія Попова:

«Яка твоя майбутня професія? – саме це запитання з початку навчання майже кожного дня я чую під час спілкування з усіма знайомими. Коли відповідаю, що я – майбутній біотехнолог, люди мають купу запитань, адже не до кінця розуміють, що ж це означає, чим можу бути корисною для суспільства? З великою гордістю я пояснюю свою важливість для світу і отримую чимало захоплених поглядів, наскільки це класно. Саме тоді кожен з нас – моїх одногрупників – вкотре переконується в правильності свого вибору. Неймовірно приємно отримувати підтвердження своєї потрібності в подальшому житті. Ти цього хотів, і тебе з кожним кроком підтримують рідні та навіть нові знайомі. Процес навчання з чудовими викладачами, які показують всю користь знань, викликає ще більшу впевненість в своїх діях. Кожне заняття з дисципліни «Вступу до фаху» нас зацікавлюють перспективою працевлаштування, надаючи детальну інформацію від випускників університету та колег. Я дякую факультету за ту увагу, що приділяється кожному здобувачеві. Така підтримка дійсно важлива і надає ще більшу мотивацію в навчанні, адже кожен день стає все більш цікавим!»

Здобувачка 1 курсу бакалаврату Тетяна Мельник:

«Кожна лекція з дисципліни «Вступ до фаху» сповнена цікавого матеріалу й оригінальності. І чергову я теж прослухала з задоволенням. На ній ми зустрілись із випускником нашого Національного університету харчових технологій, експертом з навчання та розвитку персоналу корпорації «Артеріум» - Ігорем Ключкою. Пара була максимально корисною, адже базувалася на особистому досвіді цього чоловіка. Ігор розповів нам про основні аспекти, на які звертає увагу роботодавець, поділився деякими лайфхаками у комунікації. Найголовнішими є: освіченість, вміння представити себе, ініціативність, адаптивність – на мою думку, цьому ми вчимося абсолютно на всіх дисциплінах, бо найвагомішою візитівкою в перспективне й світле майбутнє є наш багаж знань. Після розповіді про те, як сам доповідач шукав своє покликання в напрямку біотехнології, я зрозуміла, що абсолютно нормально пробувати себе всюди, це навіть не просто нормально, а дуже круто, так ти всебічно розвиваєшся і набуваєш певних навичок. Тим більше напрямків біотехнологій доволі багато, і реалізувати себе можна абсолютно будь-де і у будь-якому, до якого тягнуться руки й серце. Також мені було дуже цікаво слухати про те, як можна поєднувати роботу й навчання, попри складнощі, досягати висот, адже наш спікер вже третій рік здобуває ступінь «Доктора філософії». Також ми пройшли міні-тренажер з обладнанням на фармацевтичному заводі й дізналися трішки будову блістерувальної машини. Наприкінці зустрічі кожен міг задати питання, зокрема на моє: «Яка у Вас була найулюбленіша дисципліна, і яка давалася найскладніше?» Я почула доволі неординарну відповідь: «Чесно кажучи, найтяжче мені давалась аналітична хімія, проте тут не можна сказати однозначно, адже ця дисципліна була й надзвичайно цікавою. Аналогічна ситуація була в мене й з мікробіологією, бо це теж складнувато, але попри це – дуже цікаво, особливо тоді, коли працюєш в лабораторії. Тобто на факультеті БТЕК у навчанні все поєднується, а якщо бути наполегливим, то це дає дуже високий результат». Це є ще одним підтвердженням того, що викладачі нашого університету дуже компетентні й стараються донести інформацію оригінальним шляхом і простими словами.

Відверто кажучи, завдяки таким зустрічам я черпаю сильну мотивацію працювати ще краще, адже, маючи бажання, можна звернути гори, здобути будь-що! Дякую за таку хорошу можливість бути присутньою на подібних заходах, адже це дуже інформативно і 100% згодиться мені в майбутньому.»

Здобувачка 1 курсу бакалаврату Пантюшенко Олександра:

«Ігор Ключка розповідав про свій кар’єрний шлях та на власному прикладі, як випускник нашої кафедри, допоміг структурувати ту інформацію, яку ми щоденно отримуємо від викладачів. Ми удосконалили знання про фармацевтичну сферу, її розвиток та особливості розташування  виробництва. Під час зустрічі розвинули знання та навички про нашу спеціальність. Ми зрозуміли, як студенти можуть влаштуватись на роботу в різні компанії та корпорації. Я звернула увагу на аспекти, які бере до уваги роботодавець та провела аналіз своєї особистості. Зрозуміла над чим потрібно працювати, що розвивати в собі. Пан Ігор, надав нам доступ до комплексного тренажеру по обладнанню, виконуючи завдання якого ми ознайомились з обладнанням. Це було дуже цікаво та допитливо. Після зустрічі наша група обговорила всі теми лекції, кожен з нас зробив власні висновки та запам’ятав інформацію, яку люб’язно намагалися до нас донести.»

Здобувачка 1 курсу бакалаврату Ольга Мудрак:

«Під час зустрічі я дізналась багато інформації, яка мене цікавила уже довгий час. Ігор Ключка, випускник кафедри біотехнології і мікробіології, розповідав багато цікавого про сам процес роботи на виробництвах, про працевлаштування за своєю спеціальністю, про перспективи професії біотехнолога та біоінженера. Також, цікаво було послухати про його власний досвід, з якими труднощами можна стикнутись, до чого потрібно бути готовим та які знання необхідні найбільше. Професія біотехнолога була і залишається перспективною, що сам Ігор підтвердив, кваліфіковані фахівці дійсно необхідні, це мотивує навчатись та дізнаватись про цю професію все більше і більше.

Інформація, яка була подана під час конференції запам’яталась і зацікавила мене. Ми дізнались більше про машини, які використовують під час виробництва ліків, як проходить сам процес і, як їх очищують після роботи. Формат гри в кінці зустрічі допоміг мені більше запам’ятати про апарати та різні обладнання, які необхідні на виробництві.

Що мене зацікавило після цієї зустрічі? Однозначно, я знову переконалась, що обрала правильну спеціальність, яка мені цікава. Я зрозуміла, що перспективи, які відкриває спеціальність біотехнолога досить великі, і в майбутньому я зможу реалізувати себе у сфері, яка мені дійсно подобається.»

Здобувачка 1 курсу бакалаврату Топіха Тетяна:

«Мене не перестає дивувати надзвичайно цікаве і насичене позитивними моментами навчання у Національному університеті харчових технологій, хоч воно, наразі, і дистанційне. Нещодавно у нас була онлайн-зустріч із експертом (з навчання та розвитку персоналу) корпорації "Артеріум" Ігорем Ключкою. Він надав нам корисну інформацію саме по таким актуальним для нас питанням: "На які предмети звернути увагу?", "Як влаштуватись на роботу?", "На що звертає увагу роботодавець?", "Як дати зрозуміти роботодавцеві, що вам потрібна саме ця робота?".

Також ми обговорили різні запитання, які в нас виникли у нас під час живого спілкування. Найбільше мені сподобалось тестування під кінець конференції. Після таких зустрічей з'являється мотивація вчитись ще краще, щоб стати хорошим спеціалістом у галузі біотехнології.»

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Вступникам Очима здобувачів "Яка твоя майбутня професія?"