Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Теми студентських наукових робіт 2020-2021 н.р.

 Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Освітньо-професійна програма «Промислова біотехнологія»

1

Особливості біотехнологій біопалива із використанням ціанобактерій

2

Метаболіти мікробного походження як біобезпечні ароматизатори для харчової промисловості

3

Сучасні аспекти біотехнології хітинолітичних ферментів

4

Особливості біотехнологічного одержання кислої уреази, перспективи та практичне застосування

5

Дріжджі Saccharomyces cerevisiae як джерело отримання рекомбінантних сполук

6

Застосування хітозанів у контролі збудників бактеріальних хвороб зернових і овочевих культур

7

Біотехнологія комбінованого силосувального препарату на основі Lactobacillus buchneri

8

Сучасний стан та перспективи біотехнологічного одержання розчинників на прикладі 1,3-пропандіолу

 

 Освітньо-професійна програма «Фармацевтична біотехнологія»

1

Вплив інсуліну на метаболізм глюкози в пухлинних клітинах

2

Желатинази в пухлині як фактори утворення та перебігу мікрометастазів

3

Біотехнологія ферментів терапевтичного призначення на прикладі наттокінази

4

Біотехнологічні особливості одержання оральної протихолерної вакцини

5

Пробіотичні властивості каротинсинтезувального штаму  Bacillus sp. I1.2

6

Біотехнологічний потенціал бактерій роду Acinetobacter

7

Інтенсифікація синтезу фітогормонів, у комплексі з поверхнево-активними речовинами, штаму Nocardia vaccinii ІМВ В-7405 для використання у рослинництві

8

Технології отримання рекомбінантного еритропоетину

9

Фаготерапія у лікуванні бактеріальних інфекцій

10

Біологічно активні пептиди козиного молозива – природні імуномодулятори та антибактеріальні засоби

11

Особливості біосинтезу антимікробних пептидів кателіцидинів та їх застосування у противірусній терапії

12

Біосинтез полі-гамма-глутамінової кислоти Bacillus subtilis

13

Біотехнологічні особливості отримання протипухлинного ферментного препарату L-аспарагінази

14

Особливості синтезу мікробного полісахариду етаполану на суміші олієвмісних та С2-субстратів

 

Ви знаходитесь тут: Наукова діяльність Тематика студентських наукових робіт Теми студентських наукових робіт 2020-2021 н.р.