Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Мотивуюча гостьова лекція від фахівчині міжнародної компанії

Слово «movere» – з латинської перекладається, як «мотивація». Це саме той чинник, якого іноді так не вистачає студентам для досягнення своїх цілей та бажань. Багато, хто втрачає мотивацію під час навчання, в силу тих чи інших причин, однак викладачі кафедри біотехнології та мікробіології роблять все можливе для того, щоб довести, що кожен з нас вартий успішного майбутнього у сфері, яку ми обрали, вступивши до НУХТ на ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія».

Так, для магістрантів І року навчання та студентів баклаврату 4 курсу, було організовано зустріч із надзвичайно талановитою, впевненою та амбіційною випускницею Київського національного університету ім. Тараса Шевченка спеціальності «Біотехнології та біоінженерія», а нині магістранткою нашого університету спеціальності «Хімічні технології та інженерія», а також провідною співробітницею швейцарської фармацевтичної компанії «Hoffmann-La Roche» Анною Прокопенко, яка не зважаючи на свій молодий вік, має неоціненний багаж досвіду за плечима, яким люб’язно з нами поділилась.

Анна розповіла нам про спеціалізацію даної компанії, те чим займається відділ R&D, інженером-біохіміком якого вона є, зокрема зробила особливий акцент на ферментний імуносорбентний аналіз ELISA - імунологічний метод призначений для визначення наявності певних антигенів, шляхом реакції антиген-антитіло.

Ця лекція на тему «Особливості промислового виробництва, виділення та очищення рекомбінантних білків» розкрила низку цікавих аспектів технологічного процесу, пов'язаного з отриманням білків у промислових масштабах та дослідженням їхніх показників. Анна Прокопенко поділилася досвідом у розробці та оптимізації методів виробництва рекомбінантних білків, що є ключовими компонентами для багатьох фармацевтичних та біотехнологічних продуктів.

Одним з особливих моментів лекції була демонстрація процесу очищення рекомбінантних білків, де фахівчиня розкривала важливі кроки і техніки, які використовуються для досягнення високої чистоти продукту.

Наприкінці зустрічі в досить легкій та дружній атмосфері Анна поділилась з нами історією свого стажування закордоном, про особистий досвід, відповіла на всі наші запитання та дала корисні поради.

Загалом хочу відмітити, що лекція викликала масу позитивних емоцій, адже ця дівчина заряджає позитивом, дає віру в успішне майбутнє та мотивацію до самовдосконалення, розвитку себе у професійній сфері, адже дивлячись та спілкуючись за такими людьми і самому хочеться прагнути до кращого.

Тож завжди необхідно пам’ятати, що саме ми є творцями власного життя, тому необхідно сумлінно працювати, вчитися, удосконалюватись для створення успішного майбутнього!

Ми щиро вдячні організаторам та лектору за можливість збагатитися міжнародним досвідом.

Дар’я Синявська, Вікторія Негретова, гр. ПФБ-1-1М

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Про кафедру Міжнародне співробітництво Мотивуюча гостьова лекція від фахівчині міжнародної компанії