У рамках Міжнародної наукової конференції «Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти в харчовій промисловості», присвяченій 130-річчю НУХТ, 15 жовтня у секції «Моделювання технологічних процесів і харчових продуктів» прийняли участь молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології. З усними доповідями виступили: асистенти кафедри Берегова Христина Андріївна та Панасюк Катерина Вікторівна, а також студенти Пекло Анастасія (БТЕК-5-1М), Дорош Ганна (БТЕК-5-2М) та Івахнюк Микола (БТЕК-5-2М).
Усі доповіді супроводжувалися мультимедійними презентаціями, а виступи доповідаючих були чіткими та лаконічними. Слід відзначити, що доповідь Івахнюка Миколи «Особливості синтезу етаполану ауксотрофним штамом Acinetobacter sp. ІМВ В-7005 за використання мультивітамінного препарату «Комплевіт» як джерела пантотенату» дуже зацікавила аудиторію, особливо можливості застосування етаполану для видобутку природного газу. Також без уваги не залишилась доповідь Дорош Ганни «Антагоністичні властивості дріжджів Saccharomyces cerevisiae», якій задали велику кількість питань щодо практичного використання дріжджів Saccharomyces cerevisiae.