Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Дні науки

18 травня студенти кафедри біотехнології і мікробіології разом із доцентом Скроцькою Оксаною Ігорівною у рамках днів науки відвідали ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки Національної академії наук України».

Студенти мали змогу прослухати ряд захоплюючих лекцій та відвідати мастер-класи з генної інженерії. Чудова атмосфера, привітні співробітники і їхнє бажання поділитися досвідом та своїми досягненнями, захопили нас з першої хвилини зустрічі. В ході лекцій ми ознайомились із можливостями сучасної біотехнології, зокрема конструювання програмованих протоклітин та організмів, водоростей, здатних продукувати вуглеводні нафти, бактерій, що можуть «виявляти» вибухонебезпечні речовини тощо.

Одними з найбільш нагальних проблем людства є зміни клімату, скорочення запасів питної води та посівних площ, неухильне зростання вартості пального, дефіцит харчових продуктів та інші. Провідні фахівці Інституту розповіли про сучасні біотехнологічні розробки, зокрема, із залученням ГМО, що можуть, якщо не подолати, то хоча б суттєво полегшити напруженість суспільства по відношенню до вказаних проблем.

Після теоретичного матеріалу, усі бажаючі мали змогу відвідати майстер-класи для практичного закріплення отриманої інформації. Увазі юних дослідників були продемонстровані рослинні препарати, які можна було дослідити за допомогою сучасних люмінесцентних мікроскопів, а також ми ознайомились з принципами роботи лазерного сканувального конфокального мікроскопу.

Із розвитком провідних технологій в харчовій та аграрній промисловості, а також у медицині, найсучасніші досягнення молекулярної біології все ширше впроваджуються у виробництві, покращуючи ефективність та знижуючи собівартість біотехнологічних процесів. Генетична інженерія рослин – одна із провідних галузей біотехнології, яка з використанням унікальних методів та сучасного обладнання дозволяє створювати нові сорти рослин із цінними властивостями – наприклад, із підвищеною стійкістю до хвороб або із покращеними смаковими якостями. Тому відвідувачам було запропоновано відвідати майстер-клас «Культуральні методи роботи в генетичній інженерії рослин», на якому бажаючі могли власноруч провести маніпуляції із рослинними об’єктами в умовах in vitro.

Час, проведений в Інституті харчової біотехнології та геноміки, пролетів швидко, а студенти отримали нові знання та практичні навички, які їм, як майбутнім фахівцям-біотехнологам, обов’язково будуть потрібні.

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка