Нещодавно на лекційному занятті з "Мікробіології галузі" (лектор доц. Грегірчак Н.М.) студенти-технологи груп ТХ-3-5, ТХ-3-12ск, ОП-3-7 підготували індивідуальні завдання на тему: "Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні харчових продуктів". З презентаціями виступали студенти групи ТХ-3-5. Під час заняття виступило три бригади: перша обрала як об'єкт мікробіологічного дослідження сир Камамбер (виступали студенти - Безпечна Софія, Погорєлов Іван, Шкраба Олена, Остапенко Єлизавета, Куркчі Ангеліна), друга – кефір (виступали - Дуборєзов Олександр, Маркус Ян, Павлюк Юліана, Бойко Юлія, Зінькевич Наталіята) та третя бригада – йогурт (виступали - Ковальчук Ірина, Попович Валерія, Ешенбах Анастасія, Михальська Ліліана, Горб'як Ольга).
Велику увагу студенти приділяли впливу зовнішніх та внутрішніх факторів середовища на ріст мікроорганізмів та робили акцент на харчових захворюваннях, які можуть можуть бути викликані мікроорганізми в досліджуваних продуктах. Майбутні технологи добре опанували матеріал, весело та цікаво презентували його. Всі бригади проявили ініціативу та підготували бліц-опитування, знайшли багато цікавих фактів про продукт, також закріпили новий матеріал пізнавальним відео про технологічні особливості отримання досліджуваних продуктів у виробничих умовах. Жвавість лекційному заняттю додало проведення презентації у вигляді гри.
Як у свій час висловився один із засновників педагогічної науки К. Ушинський: “Учень – це не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який треба запалити”. Під час лекційного заняття студенти проявили себе активними та зробили ще один крок до свого успішного майбутнього.