НУХТ – багатопрофільний вищий навчальний заклад. У ньому здобувають знання і відшліфовують професійні навички майбутні представники дуже багатьох професій. Проте є те, що об’єднує в єдине ціле всю різнобарвну, строкату студентську спільноту майбутніх механіків, технологів, економістів, енергетиків, готельщиків, рестораторів, а також біотехнологів – це історія рідної Альма-матер.
І лекція, присвячена історії створення Національного університету харчових технологій, його становленню і розвитку, прочитана чарівними заступниками декана факультету БТЦВ доцентами Іриною Волошиною та Інною Лич, виявилась для першокурсників факультету по-справжньому святковою. Цьому сприяла атмосфера актової зали НУХТ і гарний настрій усіх присутніх. З лекції і презентації студенти-першокурсники дізналися дуже багато нового і цікавого для себе. Зокрема, стало зрозуміло, чому НУХТ святкує відразу два дня народження: 1884 рік – дату створення Смілянських технічних класів (нині Смілянський технікум – повноправна складова університету) і 1930 рік – дату створення Київського інституту цукрової промисловості, на базі якого і отримав розвиток нинішній НУХТ.
Кожен студент-першокурсник, присутній на урочистій лекції, безумовно відчув свою велику причетність до загальної справи, до іміджу свого навчального закладу, його традицій.