Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
Новорічні свята ще не розпочалися, а студенти Національного університету харчових технологій вже отримали свої подарунки від Святого Миколая, який напередодні завітав до АТ «Фармак». Забувши про всі прикмети, в п’ятницю 13-го грудня наші студенти стояли перед дверима АТ «Фармак» і думали, що ж цього року для них готує #Farmak_Lab. І це був подарунок безцінного досвіду. Найцінніші подарунки – не завжди матеріальні, набагато важливішим є те, що ми зможемо пронести у своїй пам’яті крізь роки: знання, досвід, знайомства, найкращі спогади.
Сьогодні важко уявити життя без мікроорганізмів. Їх активно використовують у промисловості, зокрема у фармацевтичних виробництвах, харчовій галузі, біотехнології та екології. І, навіть, є день на їхню честь – саме 17 вересня відмічають Міжнародний день мікроорганізмів. Викладачка дисциплін «Загальна мікробіологія і вірусологія. Модуль 1. Мікроорганізми як біологічні агенти» та «Генетика» запропонувала здобувачам ІІ та ІІІ курсів бакалаврату доєднатись до даного міжнародного дня. Зрозуміло, що здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ не могли залишитись осторонь такої події і підготували різні композиції, які відображають мікробну клітину, чи її окремі компоненти, а також віруси.
Минулий понеділок у магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології був як ніколи насичений різними подіями. Ранок розпочався із захоплюючої лекції про базові принципи Аюрведи «Концептуальна еволюція в Аюрведі: з точки зору Гуни» від віце-президента університету Патанжалі (Харідвар, Індія) доктора Вачаспати Кульванта. Свою лекцію фахівець розпочав із визначення Аюрведи. Студенти дізнались, що назва утворена з двох коренів найдавнішої на землі мови – санскриту: «аюх» (довге життя) і «веда» (знання). Вона пропонує повне розуміння глибокого змісту, систему оздоровлення, всебічне знання про здоровий спосіб життя і світогляд про те, як жити в гармонії з природою.
Сьогодні, 19 червня 2018 р., на кафедрі біотехнології і мікробіології тріумфальний день – у цей день усі студенти 4 курсу почують завітні слова - «Присвоїти кваліфікацію фахівець з біотехнології».
Останній день захисту почався з гарних емоцій. До нас завітала Ткаченко Олена Станіславівна – інженер-технолог відділу управління якістю ПрАТ «Інфузія». Олена Станіславівна – випускниця нашої кафедри 2000 р, ніби нещодавно вони сиділи з Юрієм Миколайовичем Пенчуком (нині доцентом нашої кафедри) за однією партою, а вже сьогодні пропонує новому поколінню випускників кафедри вакансії у сучасному біотехнологічному підприємстві «Інфузія».
Випуск магістрів. Лютий 2025 р.
Захисти магістрів. Грудень 2024 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2024 р.
Випуск магістрів. Лютий 2024 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р.
Посвята в студенти. Вересень 2023 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2023 р.
89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р.
Посвята в студенти. Вересень 2022 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2022 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р.
Посвята в студенти. Серпень 2021 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2021 р.
87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р.
Посвята в студенти. Вересень 2020 р.
On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р.
Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Вечір факультету. Жовтень 2019р.