Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Перший крок у світ біотехнології

На календарі лише 5 вересня 2018 р., а у нас, на кафедрі біотехнології і мікробіології, наче перед сесією: всі студенти з книгами, методичками та трішки наляканими очима. Ні, це не студенти-боржники, а наші третьокурсники, які протягом осіннього семестру будуть знайомитися з профільними кафедральними предметами. Цьогоріч їх ряди поповнилися повноцінною групою студентів-скорочеників (випускників коледжів), яким випала честь першими побувати на лабораторній роботі з дисципліни «Загальна мікробіологія та вірусологія». Для «бувалих» студентів не секрет на скільки ця дисципліна є важливою, а вимоги до її вивчення – високими. Тай наші «новенькі» теж готові вчитися, тому сьогодні ні світ ні зоря (а це у 7.50 ранку) вони у красивих білих халатах чекали викладача і були готові до всього, що їх чекає за стінами лабораторії А-437.
Не дивлячись на те, що мікробіологію у коледжі вони вивчали давненько, а перша лекція з цієї дисципліни була прочитана Тетяною Павлівною Пирог лише вчора, це не завадило їм підготуватися до заняття та вести діалог з викладачем. І щоб не бути голослівними, ми запитали про їх враження після першого заняття і от що почули: «Лабораторія добре оснащена, матеріал знайомий», дехто зауважив, що «посів та пересів бактерій робили, ще будучи студентами коледжу, а от працювати з грибами та дріжджами це – щось нове». А от хтось був «вперше у такій лабораторії», а загалом студенти підсумували: «Цікаві завдання, які дійсно дозволяють дізнатися більше вже з перших хвилин роботи. Добрий викладач, який «розжує», покаже та підкаже».
Бажаємо нашим студентам-скороченикам наснаги і шаленого студентського запалу, який панував сьогодні на лабораторній роботі,  протягом усіх наступних навчальних років!

Ви знаходитесь тут: Вступнику Студенти-біотехнологи рекомендують Перший крок у світ біотехнології