Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Майстер-клас «Підготовка до співбесіди та її успішне проходження»

З метою надання допомоги здобувачам факультету у плануванні професійної кар’єри, створення умов для реалізації їхнього права на працю, керівництво та викладачі нашого факультету і кафедри зокрема співпрацюють з багатьма профільними підприємствами та компаніями. Така співпраця полягає в проведенні зустрічей та знайомство випускників з потенційними роботодавцями, залучення співробітників компаній до читання лекцій і семінарів, проведення практики, стажування для студентів і викладачів на базі підприємств.

Так, вже кілька років поспіль для здобувачів ОП «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» провідні фахівці Корпоративного університету корпорації «#Артеріум» проводять різнопланові тренінги, майстер-класи, семінари.

Ось і зараз, незважаючи на карантинні умови, для здобувачів 4 курсу тренером ТОВ «TRIGLAV INTERNATIONAL» (стратегічний партнер Корпорації «Артеріум») Юлією Стариковою (менеджером з навчання та розвитку персоналу, експертом з ділових комунікацій та переговорів) було організовано майстер-клас «Підготовка до співбесіди та її успішне проходження». Модератором заходу виступила випускниця факультету Наталія Корх, нині фахівець з розвитку персоналу корпорації «Артеріум».

У ході майстер-класу тренер Юлія Старікова зрозуміло та цікаво розповіла слухачам про основні аспекти підготовки та проходження співбесіди при зустрічі з роботодавцем; про інформацію, яку потрібно готувати для ділової зустрічі та про найбільш поширені помилки претендентів.

Тренер звернула увагу здобувачів на те, що при підборі працівників певну мету переслідують і роботодавці. Вони мають знайти такого працівника, який би найбільш повно відповідав вимогам конкретного вакантного місця. Крім того, кожна фірма чи організація може ефективно працювати не тільки при наявності високопрофесійного персоналу, а й тоді, коли увесь персонал працює з повною віддачею. Тому керівництву фірми, установи або організації треба мати найбільш повне уявлення про професійні та особисті якості претендентів на вакантні місця. Інформація такого характеру має міститися в резюме, яке стає невід’ємною складовою частиною пошуку можливого подальшого працевлаштування. Як відмітила Юлія, у конкурентній боротьбі перемагають не тільки більш кваліфіковані та добросовісні працівники, а й ті, які зуміли добре представити свої переваги як майбутнього члена певної фірми (організації, установи) на етапі відбору претендентів на робоче місце.

Також було розглянуто деякі аспекти складання резюме молодими спеціалістами: студенти не тільки дізнались, яких помилок не варто допускати, але і ознайомились зі структурою правильно складеного резюме. Також, за допомогою онлайн-опитування, учасники тренінгу поділились думками: як же саме має виглядати ідеальний кандидат без досвіду роботи?

Окрім цього, пані Юлія поділилась зі слухачами тонкощами процесу пошуку роботи та ознайомила з професійною мережею Linkedin і її перевагами.

Тренер підкреслила, що успіх приходить лише до тих, хто завжди рухається вперед, удосконалює себе та працює над помилками.

Щиро дякуємо Юлії за такий інформативний і цікавий майстер-клас і чекаємо на нові захоплюючі тренінги та майстер-класи!

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка