Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Тематика студентських наукових робіт

Теми студентських наукових робіт 2015-2016 н.р.

Напрям 6.051401 «Біотехнологія»

1

Біосинтез поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 з антимікробними властивостями

2

Дослідження перекисного окиснення ліпідів у Cladosporium cladosporioides в умовах хронічного низькоінтенсивного опромінення

3

Біосинтез екзополісахаридів Streptococcus thermophilus

4

Дослідження впливу наночастинок з цисплатином на ракові клітини

5

Біосинтез екзополісахариду етаполану з емульгувальними властивостями для миття танкерів з-під нафти

6

Дослідження антивірусних властивостей тилорону на моделі вірусу тютюнової мозаїки

7

Біосинтез бактеріоцинів Lactobacillus casei

8

Антифітовірусна дія наночасток діоксиду церію

9

Розроблення портативного біосенсора для визначення холіну в харчових продуктах

10

Вплив протипухлинних препаратів рослинного походження на клітинний цитоскелет

11

a-Амілаза як маркер розвитку гострого панкреатиту

12

Дослідження умов біосинтезу та основних фізико-хімічних властивостей целюлазного комплексу Fennellia sp.

13

Вплив поліфенольних сполук на характерні показники цукрового діабету 1-го типу

14

Мікробні метаболіти як індикатори контамінації буряко-цукрового виробництва

15

Антагоністична активність дріжджів, виділених з різних місць існування

16

Ксиланазна активність мікроміцетів Fennellia sp

17

Дослідження рівня експресії білків фактора транскрипції NF-kB у лімфоцитах периферічної крові хворих на лімфолейкемію

18

Розроблення амперометричного біосенсора на основі наночастинок металів та нанопористого кремнієвого композиту

 

Теми студентських наукових робіт 2014-2015 н.р.

Спеціальність 8.05140101 «Промислова біотехнологія»

1

Перспективи одержання і використання мікробних полілактатів

2

Біотехнологічні аспекти виробництва харчових продуктів з використанням мікроорганізмів та ферментів мікробного походження

3

Вплив рецептурних компонентів на мікробіологічну безпеку білоквмісних харчових продуктів

4

Виробництво протитуберкульозної вакцини для ветеринарної медицини

5

Мікробіологічні показники функціональних напоїв, отриманих за різних технологічних режимів

6

Створення потенціометричного біосенсору для визначення сечової кислоти

7

Антагоністична активність лактобактерій щодо технічно шкідливої мікрофлори

8

Перспективи використання абзимів молока при створенні функціональних продуктів

9

Казеїни коров’ячого молока як джерело біологічно активних пептидів

 

Спеціальність 8.05140103 «Фармацевтична біотехнологія»

1

Сучасні мукоадгезивні лікарські засоби мікробного походження

2

Мікробіологічні показники хліба за використання різних штамів дріжджів Saccharomyces

3

Синтез мікробного полісахариду етаполану на олієвмісних промислових відходах

4

Противірусний ефект структурних аналогів тилорону на моделі герпетичної інфекції

5

Ефективність протипухлинної дії наночасток діоксиду церію in vivo

6

Геропротекторна дія комплексу фармацевтичних препаратів на мишей лінії C57Bl/6

7

Вплив Ізатізону на апоптоз культур клітин К-562

8

Оптимізація умов культивування Fennellia sp 2608 з метою підвищення синтезу гідролітичних ферментів

9

Протипухлинні лікарські засоби, одержувані біотехнологічними методами

10

Біотехнологія карбапенемів з підвищеною стійкістю до β-лактамаз

11

Вплив радіації на процеси перекисного окиснення ліпідів та ферменти антиоксидантного захисту у мікроміцетів з радіоадаптативними властивостями

12

Вплив умов культивування на антиадгезивні властивості поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IMB B-7241

13

Сучасні досягнення біотехнології для виробництва біологічно активних сполук лікувально-профілактичного і функціонального призначення

 

Спеціальність 8.05140105 «Екологічна біотехнологія та біоенергетика»

1

Біотехнологічний потенціал та перспективи використання у природоохоронних біотехнологіях вищих базидіоміцетів Hypsizygus marmoreus

2

Генетичні модифікації у харчовій біотехнології: перспективи, безпечність та ризики

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Наукова діяльність Тематика студентських наукових робіт