Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
Спеціалізація «Промислова біотехнологія»
1 |
Визначення вуглеводних компонентів сульфатвідновлювальних бактерій за допомогою лектин-зв’язуючого аналізу |
2 |
Отримання трансгенних рослин пшениці Triticum aestivum L. шляхом Agrobacterium-опосередкованої трансформації in planta |
3 |
Збагачення дріжджових клітин мікронутрієнтами |
4 |
Біотехнологія трансглутамінази та перспективи її практичного застосування |
5 |
Використання лігнінмодифікуючих ферментів у природоохоронних біотехнологіях |
6 |
Характеристика грибів роду Hericium та перспективи їх практичного використання |
7 |
Корегуюча дія наночастинок церію в умовах розвитку дилятаційної кардіоміопатії |
8 |
Використання нанорозмірних часток золота для покращення аналітичних характеристик ферментних біосенсорів |
9 |
Пухлино-асоційовані адипоцити в мікрооточенні та перебігу раку шлунку |
10 |
Біотехнологія ферментів кутиназ та їх практичне застосування |
Спеціалізація «Фармацевтична біотехнологія»
1 |
Отримання рекомбінантних білків як компонентів вакцин проти ВІЛ/СНІД |
2 |
Синтез фітогормонів промислово цінними ґрунтовими мікроорганізмами |
3 |
Синтез поверхнево-активних речовин Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405 на змішаних промислових відходах |
4 |
Очищення води від ксенобіотиків ароматичної природи з використанням іммобілізованих бактерій роду Bacillus |
5 |
Використання надкритичної флюїдної екстракції для виробництва сухого екстракту Hypericum perforatum L. |
6 |
Вплив глікан-гліколіпідного комплексу мікробного походження на віруси рослин |
7 |
Біологічні властивості поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241, синтезованих на промислових відходах |
8 |
Ендофітні гриби як продуценти речовин з протипухлинними властивостями |
9 |
Регуляція антимікробної та антиадгезивної активності поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405 |
10 |
Сучасні аспекти біотехнології протипухлинного антибіотика рапаміцину |
11 |
Дослідження біобезпеки харчових продуктів з біодеградабельними харчовими покриттями |
12 |
Генетично модифіковані штами актинобактерій Streptomyces globisporus 1912 і Streptomyces cyanogenus S136 як продуценти протипухлинних антибіотиків |
13 |
Імуномодулятори на основі бактеріальних ліпополісахаридів |
14 |
Особливості біотехнологічного одержання N-ацетилглюкозаміну |
15 |
Мікробіологічні ризики кондитерських виробів |
16 |
Вплив технологічних режимів на синтез рекомбінантного інсуліну |
17 |
Технологія отримання наноемульсії вакцини проти гепатиту В |