Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Перший крок на шляху до захисту диплому. Бути біотехнологом – значить відчувати впевненість у своєму майбутньому!

Кожен з нас хоча б на хвилинку замислювався, ким хоче стати, або як обрати перспективну професію?. Після закінчення бакалаврату мені пощастило обрати одну з двох сучасних освітньо-професійних програм: «Фармацевтична біотехнологія».

І вже з вересня місяця, ми студенти-магістранти, почали плідну працю. Мені дуже сподобалось, що нам самим дозволили обрати майбутню тему нашого магістерського диплому. Так-так, вам не здалося – самим. Коли студенту випадає нагода знайти щось цікаве і цим займатися упродовж навчання – це є безцінним. Під час пошуку теми, мені було надзвичайно цікаво і приємно читати, що в сучасному світі розвиток фармацевтичної біотехнології не стоїть на місці в плані створення фармацевтичних засобів останнього покоління (вакцин, іммуномодуляторів тощо).

Мені, Юлії Гайдук, випала нагода займатись темою «Біотрансформація у виробництві підсолоджувачів» під керівництвом доцента Юрія Миколайовича Пенчука. Ця тема є досить актуальною, оскільки в умовах сучасного ритму життя споживання солодких продуктів неухильно зростає. Але кожен з нас знає, що цукор – це біла смерть і надлишок калорій перетворюється в жир, в результаті чого виникає загроза ожиріння та розвивається цукровий діабет. Як альтернатива, є застосування підсолоджувачів, що є більш безпечним.

Під час огляду теми, я ніколи б не могла подумати, що цукрозамінники мають широкий спектр використання. Лише уявіть, що їх використовують у складі жувальних гумок, молочних продуктах, дієтичних безалкогольних напоях, морозивах, твердих і м’яких кондитерських виробах та дієтичних цукерках. Цукрозамінники є також лікарською добавкою у генеричних препаратах, застосовуються для маскування неприємних смаків ліків, в зубних пастах та косметиці, таких як помада.

Навчання в магістратурі здається мені дуже цікавим та захоплюючим, оскільки під час навчання ти отримуєш нові знання та можеш розвиватись і брати участь в різних наукових конференціях.

Вже минув перший семестр, і можу впевнитись, що для того, щоб бути кваліфікованим спеціалістом, необхідно не лише отримати освіту, а й справді віддаватися справі. Буває, що студенти покидають навчання через велике навантаження і велику кількість інформації, яку треба запам’ятати. Я сподіваюся, що зможу подолати всі навантаження, оскільки потім, під час кар’єри, простіше не буде – треба вчитися організовувати свій час!

Юля Гайдук, магістрантка І року навчання

Події у світлинах

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2019. 

 Посвята у студенти. Серпень 2018. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

 Випуск бакалаврів. Червень 2018 року. 

 Захисти бакалаврів та магістрів. Червень 2018 року. 

 Всеукраїнська олімпіада з Біотехнології. 2018 рік 

 84-а НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ, АСПІРАНТІВ І СТУДЕНТІВ. Квітень 2018.

 Випуск магістрів. Березень 2018

 Захисти бакалаврів та магістрів. Лютий 2018

 Вечір факультету. Листопад 2017

 День туризму 2017

 Посвята у студенти. Серпень 2017

 Випуск бакалаврів та спеціалістів. Червень 2017

 Захисти бакалаврів. Червень 2017

 ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2017. Фотозвіт

 83-я Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». 

 Вечір факультету (присвячений 50-річчю започаткування інженерної біотехнологічної освіти в Україні). Листопад 2016

Посвята у студенти. Серпень 2016

Випуск бакалаврів і спеціалістів 2016

Захисти бакалаврів. Червень 2016

Олімпіада з біотехнології 2016. Фотозвіт

Вечір факультету. Листопад 2015

Посвята у студенти. Серпень 2015

Випуск 2015

Всеукраїнська олімпіада з біотехнології. Травень 2015

81 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2015

Вечір факультету. Жовтень 2014

День туризму. Вересень 2014

Посвячення у студенти.
Серпень 2014


Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка