От і добігає кінця черговий навчальний рік. Посеред напружених залікових днів, коли всі на стресі і важко переключитись на легкий позитив, приємною несподіванкою стала динамічна та творча інтерактивна гра, яку під час лабораторної роботи з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних та харчових виробництв» провела для третьокурсників-біотехнологів доцентка кафедри біотехнології та мікробіології Вікторія Красінько. Впродовж цілого семестру здобувачі наполегливо вивчали методи контролю різних етапів біотехнологічних, фармацевтичних та харчових виробництв, критерії підбору методів, адже дана дисципліна є невід'ємною складовою і теоретичною базою для курсової роботи, оскільки без належного нагляду та впровадження суворих перевірок у процесі роботи може виникнути повна неможливість випуску доброякісної продукції, як на біотехнологічному, так і на фармацевтичному або харчовому виробництві.
Учасникам гри вдалося поєднати цікаве з корисним: повторити методи контролю органолептичних показників якості харчових продуктів та спробувати себе у ролі гравців «Що? Де? Коли?», перевірити свою інтуїцію, встановлюючи назву харчового продукту за сукупністю його органолептичних показників якості. Варто зауважити, що далеко не всі продукти вдалося легко одразу впізнати за органолептичними характеристиками, подекуди доводилось користуватися підказками. Здобувачам нескладно було ідентифікувати хліб або шоколад, а ось різноманітні фрукти, такі наприклад, як ананас чи ківі, були впізнані не так швидко.
А в кінці заняття було проведено підсумковий модульний контроль, що буде підсумком семестру. Задля забезпечення академічної доброчесності даний вид оцінювання проводився з включеними камерами. І попри військову агресію та неможливість вийти на очне навчання, нічого не завадить нам підбити підсумки та провести заняття цікаво, інформативно та ефективно!
здобувачі вищої освіти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» групи БТ-3-1 Володимир Вербіян, Анна Косяк