Ось і завершився доволі важливий етап як здобувачів вищої освіти, так і викладачів-наставників кафедри – захист магістерських кваліфікаційних робіт. Вступаючи на перший курс бакалаврату Національного університету харчових технологій, навіть важко було уявити, яким цікавим та непередбачуваним буде шлях до омріяної мети – отримання диплому. І досі спливають у пам’яті «ключові» моменти освітнього процесу, усе, що було вперше: досліди під час лабораторних робіт, сесія, захист курсових робіт, проектування цілого виробничого процесу, планування експериментів наукової роботи, захист кваліфікаційної роботи. Такі ситуації неабияк допомагають здобувачам сконцентруватися на поставлених цілях та загартуватися як спеціалістам високого рівня. Тому можна сміливо сказати, що випускники кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ – універсальні фахівці, яким підвладні будь-які життєві труднощі та перешкоди.
Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2024 року.
Марія Парфенюк (фахівець Департаменту управління якістю АТ «Фармак»):
- учасниця наукового гуртка «BIOTECH» із третього курсу бакалаврату;
- переможниця конкурсу студентських наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум» (2022 р.);
- учасниця школи молодих науковців АТ «Фармак» (2022 р.);
- переможниця Всеукраїнськомого конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» (місце проведення – Національний університет харчових технологій): секція «Промислова та екологічна біотехнологія» (I місце, 2023 р.);
- учасниця 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» (диплом I ступеня, секція «Біотехнології та біоінженерія», 2023 р.);
- співавтор 2 статей у наукових виданнях та 15 тез у збірниках міжнародних і вітчизняних науково-практичних конференцій;
- захистила магістерську роботу на відмінно і отримала диплом з відзнакою.
Далі буде