Настав час учасникам наукового гуртка «Biotech», студентам 5-го курсу представити свої наукові здобутки на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук. До участі у першому турі конкурсу готують роботи:
за напрямом «Біотехнологія» – Івахнюк Микола «Інтенсифікація синтезу полісахариду етаполану на соняшниковій олії» та Савенко Інга «Антимікробні властивості поверхнево-активних речовин Nocardiavaccinii ІМВ В-7405» (науковий керівник – д.б.н., проф. Пирог Т.П.);
за напрямом «Експертиза харчових продуктів» – Животовська Аріна «Мікробіологічна безпека харчових продуктів» (науковий керівник – к.т.н., доц. Грегірчак Н.М.) та Короленко Аліна «Мікрофлора напоїв на основі цукрового сорго» (науковий керівник – к.т.н., доц. Тетеріна С.М.);
за напрямом «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції» – Дорош Анна «Антагоністичні властивості дріжджів» (науковий керівник – к.т.н., доц. Грегірчак Н.М.), а також Пекло Анна та Анастасія «Абзими та їх застосування в біотехнології» (науковий керівник – д.б.н., проф. Карпов О.В.);
за напрямом «Екологія та екологічна безпека» – Нікітчук Ірина «Технічно-шкідлива мікрофлора виробництва натуральних сирів» (науковий керівник – д.т.н., проф. Кігель Н.Ф.).
Участь у такого роду конкурсах – важливий крок у житті кожного юного науковця гуртка «Biotech». Тож побажаємо нашим дослідникам творчої наснаги, старанності та успіху, і дуже сподіваємось, що вже незабаром їхні роботи відберуть до участі у ІІ турі.