Студенти-біотехнологи 4 курсу мають можливість проходити технологічну та переддипломну практику не лише на фармацевтичних заводах, а й на провідних підприємствах харчової промисловості України. Студенти нашого факультету Климук Катерина, Штуль Дмитро, Антонюк Світлана, Сідіченко Олесь, Матвійчук Павло та Бондаренко Максим обрали для проходження практики ПрАТ «Київський маргариновий завод».
Нас привітно зустрів дружній колектив КМЗ. Головний технолог Зайченко Оксана Вікторівна пояснила план проходження практики, після чого ми вирушили знайомитись з роботою підприємства.
Оксана Вікторівна провела нам детальну екскурсію, у ході якої розповіла про потужність підприємства, історію його заснування та ознайомила нас із особливостями технологій та стадіями виробництва продукції.
КМЗ збудований і введений в експлуатацію у 1949 році, а нині має виробничу потужність 6 тис. т. маргарину і 0,5 тис. т. майонезу на рік.
На території Київського маргаринового заводу функціонують 13 ділянок, з яких чотири – виробничі, а саме маргаринова, майонезна, рафінаційна та олієзливна станція.
Впроваджуючи інновації, на заводі дбайливо ставляться до традицій виробництва. Традиційно майонез Київського маргаринового заводу не містить крохмалю і виготовляється за класичною технологією. Виробництво столового маргарину також залишається одним з головних напрямків в діяльності підприємства
Отож, після того як ми побачили усе виробництво на власні очі, можемо з цілковитою впевненістю не тільки споживати дану продукцію, а й сказати: «Олком» – їм сам і раджу вам!!!