2015 навчальний рік для учасників гуртка «BIOTECH» розпочався з позитивних вражень та емоцій, пов’язаних із проходженням практики. 12 січня ми, студентки 5 курсу, Короленко Аліна та Нікітчук Ірина, а також студентки 4 курсу Сковоринська Олександра та Кушнір Анастасія, переступили поріг одного із найбільших та найуспішніших на ринку пива та безалкогольних напоїв заводу України – ПАТ «Оболонь».
Вже з перших кроків ми зрозуміли, що потрапили на підприємство, де дбайливо ставляться до кожного – як до працівників, так і до студентів-практикантів. Першого ж дня нам оформили перепустки та провели розгорнуту цікаву екскурсію по заводу. Нам розповіли про особливості технологічних етапів виготовлення пива та показали одну з найпотужніших в Україні лінію розливу.
Також, під час екскурсії, зазначили, що якість продукції заводу «Оболонь» контролюється у трьох лабораторіях: виробничій, лабораторії відділу технологічного контролю та радіологічній. Злагоджена робота цих структур гарантує стабільність смакових і фізико-хімічних характеристик продукції, що випускається.
Однак на підприємстві є ще одна унікальна лабораторія – експериментальна, її співробітники досліджують нові технології та розробляють нові продукти. Саме в цей відділ ми потрапили на практику. Тут нам розповіли про особливості накопичення посівного матеріалу та ведення чистих культур дріжджів, ознайомили з основними методами визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників якості продукції.
Час, проведений на території ПАТ «Оболонь», пролетів непомітно. У захваті від отриманих знань, ми вирішили відвідати одне з дочірніх підприємств ПАТ «Оболонь» – «Пивоварню Зіберта» у м. Фастів. ДП ПАТ «Оболонь» «Пивоварня Зіберта» спеціалізується на виробництві пива, безалкогольних напоїв і квасу. На підприємстві встановлене новітнє німецьке обладнання, а технологічні процеси - автоматизовані.
Відвідавши «Пивоварню Зіберта» ми ще раз переконалися, що корпорація «Оболонь» піклується про якість своєї продукції, намагається її вдосконалити і підтримує звання лідера з виробництва пива в Україні.