Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Яка вона практика в умовах пандемії?

Початок нового навчального року у нас, магістрантів ІІ року навчання, розпочався з проходження виробничої та переддипломної практики. Деякі студенти продовжують наукові дослідження на кафедрі біотехнології та мікробіології НУХТ, а також в науково-дослідних інститутах, інші – вивчають особливості технології на підприємствах міста Києва: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ПрАТ «ФФ «Дарниця», ПрАТ «Індар», ПрАТ «Оболонь» тощо. Перед проходженням практики кожен із нас отримав від свого наукового керівника індивідуальне завдання, яке в найближчому майбутньому стане частиною дипломного проекту. Мені і ще декільком моїм однокурсникам пощастило потрапити для проходження практики на ПрАТ «Оболонь». На жаль, через пандемію COVID-19 задля безпеки і попередженню зараження ПрАТ «Оболонь» не змогло допусити нас безпосередньо на підприємство, а тим паче на виробництво. Тому наразі я приступила до роботи над індивідуальним завданням.

Мені належало провести велику роботу, яка полягає переважно в аналізі, виборі і обґрунтуванні методів виділення і очищення ферменту хітиназа. Так як існує багато методів очищення ферментів, вибір яких залежить від місця і галузі застосування готових препаратів, свою роботу я розпочала з вивчення суті і визначення переваг та недоліків найпопулярніших методів. Далі обрала спосіб відділення біомаси та ступінь очищення ферменту. Спосіб відділення біомаси від культуральної рідини обирала, зважаючи на морфологічні особливості, а ступінь очищення хітинолітичного ферменту залежно від використання хітинази. Також я здійснила пошук новітніх методів, використовуючи які у виробництві можна мінімізувати втрати ферменту і його активності на стадіях виділення та очищення. Заключною частиною моєї роботи було визначення товарної форми випуску продукту та підбір сучасних методів контролю виробництва. Тобто, незважаючи на складну ситуацію в країні, навчання триває, і ми постійно вдосконалюємо свої професійні навички, завдячуючи підтримці викладачів кафедри.

Кривець Тетяна, магістрантка ІІ року навчання

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка