Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

+1 в скарбничку знань про НАССР

Зимового морозного ранку - 5 грудня на базі ЦКМ НАУ відбувся бізнес-форум «HACCP in Ukraine». Даний захід нас, студентів-біотехнологів факультету Біотехнології та екологічного контролю (Бондарчук Валерія, Терещук Діана, Ширай Вікторія, Петренко Ольга, Пахомова Анастасія та Ткачова Владислава) Національного університету харчових технологій, дуже зацікавив, оскільки питання мікробіологічних основ НАССР ми вивчаємо саме зараз на 4 курсі опановуючи дисципліну «Мікробіологія, санітарія, гігієна з основами НАССР». Крім того, на початку семестру нам запропоновано виконання самостійної роботи з аналізу ризиків мікробного походження у виробництві харчового чи біотехнологічного продукту.  А щоб не проґавити можливість вдосконалити свої вміння та навички, розширити кругозір, послухати практиків і фахівців своєї справи ми взяли участь у цьому форумі.

BUSINESS FORUM HACCP IN UKRAINE - масштабна подія у сфері безпечності харчової продукції в Україні. Це комунікаційний майданчик для обговорення євроінтеграційних змін у харчовому законодавстві та демонстрація сучасних дієвих інструментів впровадження системи безпечності харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок.

Для нас найцікавішою виявилась доповідь-презентація Руслана Петренка - «Система НАССР, 7 принципів, 12 кроків», тренера-консультанта "Асоціації з інтеграції НАССР". Він неодноразово наголошував, що система НАССР не гарантує безпечності харчових продуктів, а лише зменшує ризик виникнення випадків щодо загрози їх безпечності. Ми мали змогу закріпити знання про поняття: робоча група, валідація та верифікація, критичні контрольні точки та критичні межі. Ми почули багато цікавого щодо документації при проводженні системи НАССР, яка також є невід’ємною її частиною.

Загалом отримали масу задоволення від почутого, та дізналися про практичні аспекти впровадження системи НАССР на різних харчових об’єктах. А на кінець кожен із слухачів отримав сертифікат, що він був учасником даного бізнес-форуму.

P.S Сподіваємося, що захист нашої самостійної роботи буде ґрунтовним і вдалим!

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Вступникам Студенти-біотехнологи рекомендують +1 в скарбничку знань про НАССР