Я хочу поділитися своєю історією: чому саме НУХТ та де можна працювати після закінчення.
У 2022 році я отримала диплом бакалавра за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» (ОПП «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна»), вдало захистивши переддипломну практику і саму кваліфікаційну роботу.
Кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ підтримувала нас з початку навчання та, не зважаючи на всі умови, вела до самого кінця, за що я дуже вдячна. Дійсно, наші викладачі – професіонали і випускають студентів з великим багажем знань. Тому без сумніву в цьому ж році вступила далі на навчання до магістратури НУХТ за ОПП «Промислова біотехнологія».
На 4-му курсі кафедра дала нам можливість вибрати місце проходження практики. Мій вибір був піти на сучасне підприємство харчової промисловості, а саме: ТОВ «Пивоварня Зіберта».
Підприємство дало мені можливість ознайомитись з усіма етапами виробництва: я виконувала обов’язки мікробіолога, хіміка вхідного та технологічного контролю. Але найбільше мене зацікавила посада мікробіолога і вже тоді я зрозуміла, ким остаточно хочу стати.
Я показала свої знання, навички, які були набуті в університеті і вдало застосувала на практиці, старанно виконувала всі поставленні задачі та вчилася новому.
І мені вдалось себе зарекомендувати як відповідального, старанного та готового до нового співробітника, а вже влітку 2022 року, після захисту кваліфікаційної роботи мені запропонували посаду мікробіолога у виробничій лабораторії.
Мікробіолог – це не тільки робота з мікроскопом, насамперед, це велика відповідальність, адже нашому підприємству потрібно бути кращим в сфері якості і безпечності продукції, тому ми ведем суворий мікробіологічний контроль готової продукції, вхідної сировини та похідних, а найголовніше – аналіз санітарно-гігієнічного стану виробництва, адже ми працюємо за системою НАССР. Тому дуже важливими є запис і аналіз статистичних даних результатів мікробіологічних досліджень.
Кожен день – це нові знання та навички, адже наше підприємство не стоїть на місці, а постійно розвивається, оновлюючи обладнання, вивчаючи нову документацію і звісно здійснюємо постійний аналіз та оцінку результативності інтегрованої системи управління в сфері якості і безпечності продукції, охорони навколишнього середовища, охорони здоровʼя та безпеки праці.
Я також намагаюсь розвиватись і не стояти на місці. Нещодавно пройшла навчання від нашого університету для підвищення кваліфікації, за що отримала сертифікат та, звісно, нові знання!
Я дуже вдячна викладачам нашої кафедри, які підтримували весь час навчання та не давали мені здатись, не зважаючи на труднощі; викладачам, які завжди демонстрували витримку терпіння, і надали мені глибокі знання, завдяки яким я отримала роботу мрії і планую не зупинятись, а йти тільки вперед, розвиваючись далі в цій сфері!
Здобувачка ЗПБ-1-1М, Анастасія ВОДЯНИЦЬКА