Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Наукова діяльність

Наукова діяльність кафедри спрямована на розроблення нових технологій сахаридів та підготовки води, варіантів їх апаратурного оформлення, методів інтенсифікації та оптимізації технологічних процесів. Пріоритети у науковій діяльності:

- виконання та впровадження науково-дослідних робіт;

- організація та участь у роботі наукових і науково-практичних конференцій та семінарів;

- участь у організації та роботі науково-технічної конференції цукровиків України;

- участь у організації та проведенні наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів;

- підготовка наукових праць та заявок на винаходи;

- підготовка до видання статей в міжнародних наукових журналах у фахових виданнях, що входять до переліку ВАК;

- підготовка до видання тез доповідей на конференціях і семінарах;

- підготовка заявок на отримання патенту України;

- керівництво науково-дослідною роботою студентів: студентськими науковими гуртками з технології галузі, електротехнологій, технології крохмалю.

Основні напрямки науково-дослідної роботи кафедри:

- удосконалення технології очищення дифузійного соку на основі застосування нетрадиційних реагентів;

- розроблення ефективного способу проведення процесу основного вапнування та обладнання для його реалізації;

- розроблення способу очищення дифузійного соку із застосуванням хімічних реагентів і флокулянтів;

- удосконалення способу гасіння випаленого вапняку та підготовка вапняного молока для очищення дифузійного соку;

- розроблення та удосконалення технологій крохмалепродуктів;

- розроблення та удосконалення технологій пектину та пектинопродуктів;

- удосконалення технологічних процесів кристалізації сахарози, розроблення ефективних інструментальних методів  аналізу продуктів цукрового виробництва;

- дослідження хімічного складу води для технологічних процесів харчових виробництв та якості стічних вод;

- удосконалення технологій очищення питної води та водопідготовки харчових виробництв.

 

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2025 р. 

 Захисти магістрів. Грудень 2024 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка