Гусятинська Наталія Альфредівна,
Завідувач кафедри, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, член спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 НУХТ із захисту дисертацій за спеціальністю 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння»
Закінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості в 1985 р. за спеціальністю «Технологія цукристих речовин».
У 1991 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності «Технологія цукристих речовин» на тему: «Разработка комплексной схемы подготовки питательной воды для экстрагирования сахарозы», КТІХП, м. Київ.
У 2008 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальності «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» на тему: "Наукове обґрунтування та розроблення фізико-хімічних методів інтенсифікації вилучення сахарози з цукрових буряків", НУХТ.
Викладає дисципліни:
Співавтор 3 посібників, 3 монографій, понад 230 наукових праць в т. ч. 37 патентів та 4 галузевих інструкцій на використання дезінфікуючих засобів у виробництві цукру.
Науковий напрямок – наукові основи інтенсифікацій технології виробництва цукру, очищення та підготовки вод буряко-цукрового виробництва, дезінфекції сировини та напівпродуктів виробництва.
Підготувала 4 кандидатів наук.

У 1956 році закінчив факультет технології цукристих речовин Київського технологічного інституту харчової промисловості за фахом — інженер-технолог цукристих речовин.
У 1962 р захистив кандидатську дисертацію на тему «Исследование разложения сахарозы при очистке и згущении сока» за спеціальністю «Технологія цукристих речовин», КТІХП
У 1982 захистив докторську дисертацію на тему «Интенсификация технологических процессов очистки диффузионного сока» за спеціальністю «Технологія цукристих речовин» у Московському технологічному інституті харчової промисловості.
З 1977 по 1987 р. проректор з навчальної роботи.
З 1982 професор кафедри технології цукристих речовин.
З 1987 по 1997 р. – завідувач кафедри технології цукристих речовин.
Всього підготував 22 кандидата технічних наук і в т.ч. 2-х кандидатів наук із викладачів Центрального університету міста Санта-Клара Республіки Куба.
Ветеран праці, Відмінник освіти і науки україни, Нагороджений почесними грамотами МОН України, медаллю за винаходи «Прогресивний протитечійний переддефекатор».
Грабовська Олена В’ячеславівна
професор, доктор технічних наук. Нагороджена почесними грамотами МОН України
У 1986 році з відзнакою закінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості за спеціальністю «технологія цукристих речовин», диплом з відзнакою.
Кандидат технічних наук з 1992 року. Дисертацію на тему «Разработка электродиализного способа очистки пектинового экстракта» захистила 16 грудня 1992 р. у спеціалізованій вченій раді Київського технологічного інституту харчової промисловості зі спеціальності 05.18.05 “Технологія цукристих речовин”
Доктор технічних наук з 2006 року. Дисертацію захистила 19 квітня 2006 року у спеціалізованій Вченій раді Національного університету харчових технологій на тему «Розвиток наукових основ, розроблення та удосконалення технологій цукристих крохмалепродуктів»
Звання професора присвоєне по кафедрі кафедри технології цукру та полісахаридів 23 грудня 2008 року.
З 2012 р. Завідувач кафедри Технології цукру і підготовки води.
Науковий напрямок — розроблення прогресивних ресурсозберігаючих технологій крохмалю та крохмалепродуктів, дослідження фізико-хімічних властивостей харчових продуктів та технологій їх використання.
Нагороджена почесними грамотами МОН України.

Логвін Володимир Матвійович
професор, доктор технічних наук. Член редколегії науково-технічного журналу “Цукор України”. Заслужений винахідник СРСР
У 1966 році закінчив факультет технології цукристих речовин Київського технологічного інституту харчової промисловості.
У 1975 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук по темі «Исследование кинетики поглощения углекислого газа щелочными сахарными растворами с целью повышения єффективности І сатурации» по спеціальності «Технологія цукристих речовин», КТІХП.
У 2006 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук на тему «Наукові основи та розроблення високоефективних технологічних процесів очищення дифузійного соку» по спеціальності «Технологія цукристих речовин», НУХТ
З 2007 р. професор кафедри технології цукру та полісахаридів, а з 2009 р. завідувач кафедри технології цукру та полісахаридів. Винахідник СРСР та Відмінник освіти України.
З 2011 р. має звання професора кафедри технології цукру і підготовки води НУХТ.
Виговський Валерій Юрійович
професор, кандидат технічних наук. Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Подякою Кабінету Міністрів України, нагрудними знаками Міністерства науки і освіти України «Відмінник освіти» та «Петро Могила»
У 1975 році закінчив факультет технології цукристих речовин Київського технологічного інституту харчової промисловості за спеціальністю «Технологія цукристих речовин».
В 1989 році захистив кандидатську дисертацію на тему: «Удосконалення технології та апаратурного оформлення І сатурації» в КТІХП, м. Київ.
З 1995 по 2008 рік працює на посаді доцента кафедри технології цукристих речовин НУХТ, а з 2008 року по теперішній час професор цієї ж кафедри.
Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Подякою Кабінету Міністрів України, знаками Міністерства науки і освіти України «Відмінник освіти» та «Петро Могила», почесними грамотами Державного департаменту продовольства та ректорату університету.
Петриченко Ігор Борисович
доцент, кандидат технічних наук. Нагороджений Почесними грамотами МОН України, Міністерства агрополітики, НУХТ
У 1975 році закінчив факультет технології цукристих речовин Київського технологічного інституту харчової промисловості.
У 1988 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук по темі «Повышение єффективности І сатурации с помощью массообменных элементов и пульсационных воздействий» по спеціальності «Технологія цукристих речовин», КТІХП.
З 1999 р. доцент кафедри технології цукру та полісахаридів. Нагороджений почесними грамотами МОН України, Міністерства агрополітики.
Крапивницька Ірина Олексіївна
Доцент кафедри технології цукру і підготовки води, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник. Закінчила КТІХП (нині НУХТ) у 1986 році. Працює на кафедрі з 2000 року.
Кандидатську дисертацію захистила у 1992 році.
Викладає дисципліни:
- технологія пектину та пектинопродуктів;
- мікробіологія води;
- фізико-хімічні і біологічні основи очищення стічних вод.
Співавтор 4 монографій, має 78 статей та понад 95 авторських свідоцтв та патентів.
Науково-педагогічний напрямок - розробка та удосконалення технологій пектину та пектинопродуктів.
Шульга Світлана Анатоліївна
Доцент кафедри технології цукру і підготовки води, кандидат технічних наук.
Закінчила НУХТ у 2002 році.
Працює на кафедрі з 2015 року.
Кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.18.05 захистила у 2009 році на тему “Підвищення ефективності очищення соків та сиропу з використанням кремнієвмісних реагентів” (диплом ДК №054252).
Викладає дисципліни:
Технології харчових виробництв (Технологія цукрового виробництва).
Співавтор 46 наукових праць, у тому числі 6 статей у фахових виданнях, 7 патентів України,5 методичних вказівок, 28 тез доповідей на наукових конференціях.
Пушанко Наталія Миколаївна
Доцент кафедри технології цукру та підготовки води, кандидат технічних наук, декан факультету технології оздоровчих продуктів і харчової експертизи.
Викладає дисципліни:
• Технологія водопідготовки на підприємствах харчової галузі
Співавтор 3 навчальних посібників, близько 65 друкованих праць, з них 40 статей та 12 патентів.
Науково-педагогічний напрямок – використання додаткових реагентів для підготовки води для різних галузей харчової промисловості.
Карпович Інна Віталіївна
заступник декана по роботі зі студентами ф-ту БКЦВ, доцент, кандидат технічних наук
У 1999 році з відзнакою закінчила магістратуру Українського державного університету харчових технологій за спеціальністю «Технологія цукристих речовин».
Кандидат технічних наук з 2010 року. Дисертацію на тему: «Розроблення технології фруктозовмісного харчового сиропу з пшеничної сировини» захистила 23 червня 2010 року у спеціалізованій Вченій раді Національного університету харчових технологій зі спеціальності 05.18.05 «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння»
Науковий напрямок – розробка наукових основ та удосконалення технологій сахаридів та підготовки води.
Резніченко Юрій Миколайович
доцент, кандидат технічних наук
У 2002 році закінчив факультет технології цукристих речовин Національного університету харчових технологій.
У 2010 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук по темі «Удосконалення попередньої вапнокарбонізації дифузійного соку» по спеціальності «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння», НУХТ.
З 2014 р. доцент кафедри технології цукру та підготовки води. Нагороджений почесними грамотами НУХТ.
Деменюк Оксана Миколаївна
Заступник завідувача кафедри технології цукру і підготовки води, доцент, кандидат технічних наук. Закінчила УДУХТ (нині НУХТ) у 2002 році. Працює на кафедрі з 2013 року.
Кандидатську дисертацію захистила у 2005 році.
Викладає дисципліни:
• Технологія питної води;
• Технології харчових виробництв. Технології питної води та водопідготовка харчових виробництв;
Автор близько 70 друкованих праць, з них 58 наукових, з яких 23 статті у фахових виданнях 10 навчально-методичних публікацій і 1 навчальний посібник з грифом Міністерства освіти і науки України “Гідравліка, гідравлічні машини та гідропневмопривід. Частина І. Гідравліка і гідравлічні машини”.
Науково-педагогічний напрямок – застосування природних мінеральних сорбентів для очищення природних вод від біогенних елементів.
Остапенко Валентина Василівна
доцент, кандидат технічних наук
У 1998 році закінчила факультет технології бродильних і хлібопекарських виробництв Українського державного університету харчових технологій (УДУХТ) за спеціальністю «Технологія бродильних виробництв і виноробства».
У 2001-2003 роках працювала ТОВ «Субос Україна» інженером-технологом.
У 2003-2007 роках працювала на ПП «Водовоз» головним технологом підприємства. Сфера діяльності підприємства фасована питна вода.
У 2008 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук по темі «Удосконалення технології бутильованих питних вод» по спеціальності «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» Національного університету харчових технологій.
У 2008-2012 роках працювала директором ПП «Водовоз». Сфера діяльності підприємства фасована питна вода.
З 2014 року директор з якості та розвитку ТОВ «Росяна». Сфера діяльності підприємства фасована питна вода.
З 2014 року доцент кафедри технології цукру та підготовки води НУХТ за сумісництвом.
Чернова Наталія Миколаївна
Доцент кафедри технології цукру та підготовки води, кандидат технічних наук. Закінчила НТУУ "Київський політехнічний інститут" у 2009 році. Працює на кафедрі технології цукру та підготовки води з 2015 року.
Кандидатську дисертацію захистила у 2014 році.
Викладає дисципліни:
• технологія питної води;
• технологія питної води та водопідготовка харчових виробництв;
• фізико-хімічні та біологічні основи очищення природних вод;
• іноваційні технології та продукти.
Співавтор 8 статей і 2 патентів.
Науково-педагогічний напрямок - очищення природних вод від сполук заліза та марганцю.
Головіна Олена Валеріївна
Асистент, аспірант.
Співавтор близько 10 наукових праць, із них 8 у фахових виданнях та матеріалах конференцій.
Мартинюк Аліна Сергіївна
Асистент, аспірант.
Співавтор близько 7 наукових праць, із них 7 у фахових виданнях та матеріалах конференцій.
Науково-педагогічний напрямок - удосконалення технології очищення дифузійного соку карбонатом кальцію.