Нещодавно на кафедрі біотехнології і мікробіології під час лабораторного заняття з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 2.», під керівництвом старшого викладача Віктора Удимовича і асистентки Тетяни Сулейко, здобувачі інженери-технологи групи ТХ-3-4 розпочали захист індивідуальних завдання на тему «Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів харчування».
Під час заняття були представлені кілька доповідей, присвячених ролі мікроорганізмів в процесі виготовлення та зберігання продуктів хлібопекарського та кондитерського виробництва (оскільки саме ця технологія є майбутньою спеціалізацією здобувачів), а саме круасана з шоколадом (виконали здобувачки Анастасія Крушинська та Вікторія Півоварова) та багета французького (виконали здобувачки Світлана Кожем’яко та Анастасія Прокопенко).
Найбільшу увагу студентки приділяли характеристиці мікрофлори сировини, що характеризують мікробіологічну безпеку продукту чи спричиняють його псування, як відбувається вплив внутрішніх та зовнішніх чинників на ріст мікроорганізмів у продукті, а також технологічні прийоми, які дозволяють попередити розвиток мікрофлори у продукті та шляхи їх вирішення. Здобувачки проявили зацікавленість своєю темою, акцентували увагу на харчових токсикоінфекціях, які можуть викликати ті чи інші мікроорганізми, наявні в даних виробах. Після виступів здобувачів розпочалася жвава дискусія – чимало запитань задали доповідачам як викладачі, так і інші студенти, що свідчить про те, що тематика ролі мікроорганізмів в продуктах харчування завжди актуальна.
Завдяки таким завданням інженери-технологи навчаються правильно та цікаво подавати потрібну інформацію, дізнаватися багато нового для своєї майбутньої професії, а також краще засвоювати знання з мікробіології, що потім знадобиться аби стати професійним та кваліфікованим інженером-технологом.