Студенти 1 курсу 3 групи факультету БТЕК мали змогу відвідати завод, який спеціалізується на виготовленні сухих сніданків (пластівці, мюслі, подушечки та ін.) швецької компанії «Лантманнен Акса» (Lantmännen Axa). Екскурсія була дуже цікавою і «смачною»! Студенти відвідали цех з виготовлення сухих сніданків та мали можливість дізнатися про технологію виробництва продуктів.
Продукція заводу виготовляється на обладнанні англійської компанії APV-Baker із застосуванням унікальної технології екструзії, яка поєднує вплив високої температури та різкої зміни тиску при обробці зерна. Термообробка проводиться настільки швидко, що всі вітаміни та інші корисні речовини повністю зберігаються у готовому продукті. Завдяки екструзії споживачі отримують якісний натуральний продукт, який не містить холестерину і має ідеальний баланс поживних речовин та клітковини.
Особлива увага на заводі приділяється контролю якості, який починається з моменту відбору сировини і триває до виходу готової продукції. Процес виробництва є закритим та повністю автоматизованим, а контроль основних органолептичних та фізико-хімічних показників продукції на виробництві відбувається кожні півтори години.
Завдяки використанню унікальних технологій виробництва та постійному збільшенню асортименту компанія «Лантманенн Акса» на сьогодні є найбільшим виробником швидких сніданків в Україні. Бренди «START!» та «АХА» популярні не лише в Україні, але й у Росії, Молдові, Грузії, Узбекистані, Казахстані, Туреччині, Швеції та країнах Балтії.
Ми дуже вдячні керівництву «Лантманенн Акса» за надану можливість відвідати підприємство і ознайомитись із сучасними технологіями отримання сухих сніданків!