Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Кладовщикова Дар’я Олегівна

У 2020 році закінчила Національний університет харчових технологій та отримала диплом магістра зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» (освітньо-професійна програма «Фармацевтична біотехнологія»).

Дипломну роботу на тему «Лектини бактеріального та грибного походження як антимікробні речовини» виконала під керівництвом к.т.н., доц. Воронцова О.О.

Нині (лютий 2020 р.) працюю мікробіологом відділу мікробіологічних досліджень харчових продуктів, кормів та води в ТОВ «Експертний центр діагностики та лабораторного супроводу “Biolights”».

Чи не жалкуєте про обрану спеціальність?

Про обрану спеціальність на даний момент не жалкую, хоча вступала на кафедру біотехнології і мікробіології під впливом батьків.

Як довго ви шукали роботу і чи складно було це зробити?

Я почала шукати роботу невдовзі після захисту бакалаврського дипломного проекту. Та в кінці серпня знайшла лабораторію, в якій наразі працюю. Вирішивши продовжити навчання, я обрала заочну форму навчання.

Що входить у Ваші обов’язки? Наскільки відповідальна робота?

Система якості лабораторії повністю побудована відповідно до вимог  ДСТУ ISO 17025:2017. Тож і моєю головною ціллю є виконувати свою роботу згідно цих вимог. Моїм основним обов’язком є мікробіологічне дослідження харчових продуктів, кормів та води згідно ДСТУ, ISO на наявність або відсутність патогенів. А саме: 1. Дослідження зразку. 2. Видача результатів дослідження. 4. Проходження міжлабораторних порівнянь. 5. Проведення валідацій методик.

Також особливістю моєї роботи в лабораторії «Biolights» є можливість працювати на сучасному обладнанні. Наприклад, проведення мікробіологічного аналізу за допомогою аналізатора MALDI-TOF (Bruker, США). Точність даного методу прирівнюється до секвенування генів. А база даних приладу нараховує майже 8000 штамів мікроорганізмів. Цей метод є інновацією в мікробіології, тож, я вважаю, кожен мікробіолог кортить отримати подібний досвід роботи.

Допомагають Вам знання та навички, отримані під час навчання?

Безумовно, база знань, набутих під час навчання, є необхідною і достатньою для отримання роботи, проте для руху вперед навчатися потрібно постійно. Завдяки теоретичним знанням, які я отримала в ході навчання на кафедрі БТМ, а також практичним навичкам, я змогла швидко та успішно пройти стажування та стати цінним співробітником.

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Експертний центр “Biolights” Кладовщикова Дар’я Олегівна