У 2015 році закінчила Національний університет харчових технологій (НУХТ) і отримала диплом магістра з відзнакою зі спеціальності «Фармацевтична біотехнологія». Починаючи з третього курсу, виконувала науково-дослідну роботу на базі кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ під керівництвом Пирог Т.П. Впродовж всього навчання була активною студенткою: брала участь у різноманітних олімпіадах, конференціях, була членом студентського наукового гуртка «Biotech» Захистила на відмінно дипломну роботу на тему: «Нові продукти біотехнології як харчові добавки».
З липня 2015 р. працює провідним технологом дільниці ферментації цеху №1 на ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар».
Як швидко Ви знайшли роботу після закінчення університету?
На нашу кафедру зателефонували з підприємства «Індар» і запросили сильних випускників прийти на співбесіду. Серед спеціалістів, яких рекомендувала кафедра була і я. Це трапилось відразу після випускного. Тому роботу знайшла швидко. Вже в липні почала працювати. Сходила тільки на одну співбесіду і мене відразу ж прийняли. Моя посада – провідний технолог дільниці ферментації цеху №1 на ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар». В цеху, де я працюю, люблять студентів кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ, адже знають, що ті володіють великим багажем знань.
З чим саме пов’язана ваша робота (обов’язки)?
Видача та перевірка технологічної документації (а саме протоколів утворення тілець включення для виробництва інсуліну людини рекомбінантного), формування серій виробництва, контроль технологічного процесу, написання інструкцій з експлуатації обладнання та робочих інструкцій.
Що порадите нашим випускникам на майбутнє?
Починайте шукати роботу відразу ж після закінчення університету, а не їдьте кудись відпочивати літом, адже восени майже всі хороші вакансії вже можуть бути заняті.