У 2022 році отримала диплом бакалавра за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» (ОПП «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна»), вдало захистивши переддипломну практику і саму кваліфікаційну роботу. В цьому ж році вступила далі на навчання до магістратури НУХТ за ОПП «Промислова біотехнологія». Кваліфікаційну роботу на тему: «Сучасні підходи у розробленні мікробних препаратів для відновлення лісових насаджень України» виконую під керівництвом проф., д.б.н. Буценко Л.М.
Нині (лютий 2023) працюю на посаді мікробіолога у виробничій лабораторії ТОВ «Пивоварня Зіберта».
Скажіть, будь-ласка, як Ви знайшли роботу, або, може вона «знайшла» Вас?
На 4-му курсі кафедра дала нам можливість вибрати місце проходження практики. Мій вибір був піти на сучасне підприємство харчової промисловості, а саме: ТОВ «Пивоварня Зіберта».
Підприємство дало мені можливість ознайомитись з усіма етапами виробництва: я виконувала обов’язки мікробіолога, хіміка вхідного та технологічного контролю. Але найбільше мене зацікавила посада мікробіолога і вже тоді я зрозуміла, ким остаточно хочу стати.
Я показала свої знання, навички, які були набуті в університеті і вдало застосувала на практиці, старанно виконувала всі поставленні задачі та вчилася новому.
І мені вдалось себе зарекомендувати як відповідального, старанного та готового до нового співробітника, а вже влітку 2022 року, після захисту кваліфікаційної роботи мені запропонували посаду мікробіолога у виробничій лабораторії.
Чи подобається Вам працювати за фахом?
Мікробіолог – це не тільки робота з мікроскопом, насамперед, це велика відповідальність, адже нашому підприємству потрібно бути кращим в сфері якості і безпечності продукції, тому ми ведем суворий мікробіологічний контроль готової продукції, вхідної сировини та похідних, а найголовніше – аналіз санітарно-гігієнічного стану виробництва, адже ми працюємо за системою НАССР. Тому дуже важливими є запис і аналіз статистичних даних результатів мікробіологічних досліджень.
Кожен день – це нові знання та навички, адже наше підприємство не стоїть на місці, а постійно розвивається, оновлюючи обладнання, вивчаючи нову документацію і звісно здійснюємо постійний аналіз та оцінку результативності інтегрованої системи управління в сфері якості і безпечності продукції, охорони навколишнього середовища, охорони здоровʼя та безпеки праці.
Я також намагаюсь розвиватись і не стояти на місці. Нещодавно пройшла навчання від нашого університету для підвищення кваліфікації, за що отримала сертифікат та, звісно, нові знання!
Ваші побажання співробітникам кафедри
Я дуже вдячна викладачам нашої кафедри, які підтримували весь час навчання та не давали мені здатись, не зважаючи на труднощі; викладачам, які завжди демонстрували витримку терпіння, і надали мені глибокі знання, завдяки яким я отримала роботу мрії і планую не зупинятись, а йти тільки вперед, розвиваючись далі в цій сфері!