Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Знайомство з однією з найбільших броварень Європи

Напевно, немає нічого цікавішого, ніж мати нагоду спостерігати за виробництвом продуктів, які щодня бачимо на полицях магазинів. Тому саме студентам-біотехнологам з груп БТ-1-1 та БТ-3-2 поталанило відвідати найбільшу пивоварню в Європі ПрАТ «Оболонь» у супроводі асистента кафедри біотехнології і мікробіології – Удимовича Віктора Миколайовича.

На початку студентів ознайомили з 40-річною історією ПрАТ «Оболонь». Відразу ж хочеться відзначити надзвичайні масштаби підприємства – 5 цехів, де працює близько 2500 робітників! І не менш вражаючим було те, що ПрАТ «Оболонь» співпрацює з 52 країнами світу, а найбільшими експортерами продукції є такі країни як Ліван, Алжир та Китай. До речі, одного разу «Оболонь» цілих 7 днів виготовляв напої на експорт тільки одному замовнику-Алжиру! Уже з перших слів стало зрозумілим, що екскурсія буде незабутньою.

Міні-подорож студентів розпочалася із варильного цеху. Екскурсовод детально розповіла всі етапи приготування пивного сусла: затирання солоду, реакції гідролізу крохмалю під дією ферментів. Варто відзначити, що якість отриманого продукту перевіряється шляхом проведення якісних реакцій на крохмаль. А фільтраційний апарат відфільтровує оболонки й інші непотрібні залишки ячмінного зерна від сусла. Потім освітлене сусло перекачується через холодильне відділення в циліндрично-конічні танки, які видно з вулиці.

Після варильного цеху екскурсія продовжилась уже у другому та третьому цехах, де працюють варильні чани, що забезпечують бродіння сусла під дією дріжджів. Цікаво те, що дріжджі використовуються декілька разів, попередньо пройшовши перевірку у мікробіологічній лабораторії, де визначають кількість життєздатних мікроорганізмів. Відпрацьовані та нежиттєздатні дріжджі переробляють на виготовлення кормів для тварин.

Потім всіх запросили у цех безпосереднього розливу пива, а родзинкою екскурсії стала лінія упакування та маркування готової продукції.

Отож, студенти-біотехнологи з груп БТ-1-1 та БТ-3-2 вперше побували на підприємстві таких масштабів, отримали незабутні враження від почутого та побаченого. Всі студенти щиро дякують за організацію екскурсії своїм кураторам, асистентам кафедри біотехнології і мікробіології – Удимовичу Віктору та Белемець Тетяні. А колектив кафедри висловлює подяку за співпрацю адміністрації ПрАТ «Оболонь».

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2019 р. 

 Всеукраїнська олімпіада з Біотехнології 2019 р. 

 85-а НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ, АСПІРАНТІВ І СТУДЕНТІВ. Квітень 2019. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Березень 2019 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2019. 

 Посвята у студенти. Серпень 2018. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

 Випуск бакалаврів. Червень 2018 року. 

 Захисти бакалаврів та магістрів. Червень 2018 року. 

 Всеукраїнська олімпіада з Біотехнології. 2018 рік 

 84-а НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ, АСПІРАНТІВ І СТУДЕНТІВ. Квітень 2018.

 Випуск магістрів. Березень 2018

 Захисти бакалаврів та магістрів. Лютий 2018

 Вечір факультету. Листопад 2017

 День туризму 2017

 Посвята у студенти. Серпень 2017

 Випуск бакалаврів та спеціалістів. Червень 2017

 Захисти бакалаврів. Червень 2017

 ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2017. Фотозвіт

 83-я Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». 

 Вечір факультету (присвячений 50-річчю започаткування інженерної біотехнологічної освіти в Україні). Листопад 2016

Посвята у студенти. Серпень 2016

Випуск бакалаврів і спеціалістів 2016

Захисти бакалаврів. Червень 2016

Олімпіада з біотехнології 2016. Фотозвіт

Вечір факультету. Листопад 2015

Посвята у студенти. Серпень 2015

Випуск 2015

Всеукраїнська олімпіада з біотехнології. Травень 2015

81 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2015

Вечір факультету. Жовтень 2014

День туризму. Вересень 2014

Посвячення у студенти.
Серпень 2014


Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка