Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Чому мікробіологія важлива у моїй майбутній професії?

До початку вивчення дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій», я навіть не задумувалась над питанням, чи важливі знання з мікробіології для мого майбутнього фаху. Але з 3 курсу ми, здобувачі технологічних спеціальностей, почали вивчати цю дисципліну, та я зрозуміла, що без цих знань професіоналом своєї справи не стати.

Мікробіологія – це одна з галузей біології, яка вивчає морфологію, фізіологію, екологію всіх мікроорганізмів. В нашому житті вони мають суттєве значення. Ще у 1857 році видатний французький хімік і мікробіолог Луї Пастер казав: «Якщо б мікроорганізми зникли з земної поверхні, поверхня землі була б завалена мертвими організмами і трупами різного виду.»

У ланцюгах живлення мікроорганізми розкладають різні поживні речовини, в мікрофлора людини забезпечує травлення, стимулює розвиток імунної системи та може синтезувати деякі вітаміни. Взагалі, навіть у повсякденному житті люди дуже широко застосовується продукція, у виготовлені якої брали участь мікроорганізми, до прикладу, фармацевтична промисловість, тваринництво, текстильно-шкіряна галузь та, звичайно ж, харчова промисловість.

Для моєї майбутньої професії - харчового технолога кондитерського виробництва, знання мікробіології мають суттєве значення. Перше та головне це вміння організувати та провести контроль сировини і харчових продуктів. Кожне виробництво має забезпечити своїм покупцям безпечну та якісну продукцію, яка не становить загрози для здоров’я. І знання основ мікробіології в цьому обов’язково допоможуть. Адже ми вивчаємо морфологію та фізіологію різних мікроорганізмів, що можуть міститись у продуктах, методи їх виявлення та дізнаємось, як з ними боротися. Також знання в сфері мікробіології для харчових технологій зможуть допомогти у впровадженні нових технологій та продукції, оскільки обумовлюють перетворення сировини впродовж процесу виготовлення.

На мою думку, мікробіологія – важлива для всіх людей, навіть початкові загальноосвітні знання можуть стати в пригоді. Та особливо важливими вони є для фахівця харчової промисловості, забезпечують виробництво якісної продукції.

Гарний спеціаліст має в цьому розумітись та вміти застосовувати свої знання на практиці.

здобувачка спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології та інженерія» Валерія КРУШ, ТХ-3-5

 

Далі буде…

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка