Харчові біотехнології мають надзвичайне значення в сучасному житті людини. Ця інноваційна галузь науки та технологій відкриває перед нами безмежні можливості для поліпшення нашого харчового забезпечення, збереження ресурсів та зменшення впливу на довкілля. Від новаторських методів вирощування їжі до створення продуктів з високим вмістом корисних речовин.
Черговим продуктом, який вивчали та досліджували здобувачі 4 курсу в рамах дисципліни «Харчова біотехнологія» стала кава. Так-так, саме КАВА! Адже на сьогодні кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі, щорічно випивається приблизно 600 мільярдів чашок кави. Щоденне вживання кави стало невідʼємною частиною життя людства, це повʼязано з тим, що діюча речовина – кофеїн (метилксантин) надає збудливу дію на нервову систему. Проте не всі здогадуються, що даний напій може спричинити як позитивні, так і негативні наслідки для організму.