Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ»

Сидор Інга

У 2015 році закінчила Національній університет харчових технологій та отримала диплом магістра з відзнакою зі спеціальності «Фармацевтична біотехнологія».

Дипломний проект на тему «Вплив умов культивування на антиадгезивні властивості поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IMB В-7241» виконала під керівництвом д.б.н., проф. Пирог Тетяни Павлівни.

Нині (червень 2018 р.) працюю інженером-технологом групи технологій м’яких та рідких лікарських форм Дослідно-впроваджувальної лабораторії на ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ», а також заочно навчаюсь в аспірантурі за спеціальністю «Біотехнологія» в НУХТ.

Скажіть, будь-ласка, як Ви знайшли роботу, або може вона «знайшла» Вас?

Ви знаєте, мені здається, що робота «знайшла» мене. Багато людей проводить безліч часу в пошуках роботи в інтернеті на тематичних сайтах, проте, не одноразово чула від знайомих, що пропонують «одне», а в реальності на співбесіді ти чуєш інше. Я вважаю, якщо ти маєш бажання працювати по спеціальності, то перш за все ти повинен визначитися на якому підприємстві хочеш працювати і налагодити контакти безпосередньо з ним, адже фармацевтична галузь не стоїть на місці, а розвивається значними темпами, і штат працівників розширюється на більшості підприємств. Тому самі роботодавці зацікавлені у «свіжих головах» молодих спеціалістів, і навряд чи Вам відкажуть у співбесіді. А далі справа проста: необхідно зарекомендувати себе не тільки як хорошого спеціаліста (який прийшов з певним багажем знань, здобутих раніше), а й як активну, відповідальну та цілеспрямовану людину, яка здатна і прагне до самовдосконалення у відповідній сфері. І пам’ятайте, не важливо чи Ви знайдете роботу, чи вона «знайде» Вас, головне, щоб робота приносила задоволення і гордість за обрану Вами в свій час професію, адже навіть «захмарна» матеріальна винагорода на «нелюбимій» роботі не зможе перекрити Ваше «небажання» на неї ходити.

В чому полягає Ваша робота, чи легко з нею справлятись?

Якщо взяти і прочитати Посадову інструкцію, то там достатньо великий перелік завдань, які входять у виконувану роботу (посміхається), тому назву основне, в чому полягає моя робота. Крім розробки необхідної внутрішньозаводської технологічної документації та підготовки необхідних розділів реєстраційних досьє на лікарські препарати, значну частину робочого часу займає проведення дослідних робіт з розробки нових препаратів, зміни складу та удосконалення технологій зареєстрованих лікарських засобів, а також проведені технологічних експертиз зразків сировини альтернативних виробників і т.п. Всього не перечислиш. Зауважу, що робота настільки різнопланова, що кожний робочий день не схожий на інший. Вже рік працюю на підприємстві, а час настільки швидко пройшов, що навіть і не замітила, що ще ні разу у відпустці не була! Але начальник все замічає (посміхається), тому планую найближчим часом відпочити.

Чи вважаєте Ви, що зробили вірне рішення, обравши свою спеціальність та майбутню професію?

Так, як виросла в сім’ї гуманітаріїв, то всі були здивовані, що я обрала технічну професію (зазначу, що сама обирала професію і ніхто не тиснув на мене і не нав’язував свою думку). Пам’ятаю, коли рідні питали як там пари і що нового на них дізналася, а я захоплююче розповідала про культивування мікроорганізмів, хімічні реакції в клітинах, ферментери та інше («таке рідне» для фармацевтів-біотехнологів, і таке далеке для інших людей), то мама й сестра «хоч якось» намагалися зрозуміти мене і задавали безліч зустрічних питань, а тато, не розуміючи «про що дитина говорить» просто коротко відповідав: «Ну, я думаю, що це цікаво і тобі подобається» (посміхається). Згадуючи студентські роки, і тепер, будучи на роботі, яка дійсно приносить задоволення, впевнено можу сказати, що і думки немає про «неправильно» обрану професію.

Що Ви побажаєте нашим студентам?

Що побажаю?....(задумалася) Мабуть, побажаю насолоджуватися студентськими роками (посміхається). Але не забувати про навчання! Бажаю кожному із студентів взяти той максимум знань і практики, який дають в університеті, адже то безцінний досвід, якого так часто не вистачає при працевлаштуванні. До речі, будучи з третього курсу на науковій роботі на базі Національного університету харчових технологій кафедри біотехнології і мікробіології, хочу зазначити, що коли зараз напрацьовую якісь експериментальні роботи, то «руки пам’ятають», як потрібно робити. Ще б хотілося звернутися і до викладачів, подякувати за отримані знання і практичні навички, завжди згадую вас з теплотою в душі.

 

 

Ярова Наталія

У 2018 році закінчила Національний університет харчових технологій та отримала диплом магістра зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» за спеціалізацією «Промислова біотехнологія».

Дипломну роботу на тему: «Пробіотичні властивості біфідобактерій як можливих компонентів молочнокислого продукту» виконала під керівництвом к.б.н, доц. Скроцької О.І.

Нині (вересень 2018 р.) працює на посаді мікробіолога у ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод».

Скажіть, будь-ласка, як Ви знайшли роботу, або може вона «знайшла» Вас?

Під час навчання я познайомилась з однією із випускниць кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ, яка вже працювала за спеціальністю на ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод». Саме вона порекомендувала мене та допомогла з працевлаштуванням.

Чи подобається Вам працювати за фахом?

Звичайно, адже саме для цього я і поступала на навчання у НУХТ, щоб отримати кваліфіковану освіту та фах біотехнолога.

Які вимоги висуваються до претендентів на роботу?

Перш за все – теоретичні знання, далі – практичні навички. Також роботодавець звертає увагу на особисті якості претендента на роботу.

Ваші побажання нашим студентам і співробітникам кафедри!

Студентам бажаю не зупинятись на досягнутому, цілеспрямовано рухатись вперед, гарно навчатись та реалізувати себе як особистість. Також хочу подякувати викладачам кафедри та моєму науковому керівнику Оксані Ігорівні Скроцькій за кваліфіковані навички та ґрунтовні знання в області промислової та фармацевтичної біотехнології.

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка