Перші тижні навчання вже позаду, а здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології продовжують опановувати професійні навички майбутнього спеціаліста з біотехнології. У розрізі дисципліни «Мікроорганізми як біологічні агенти» бойове хрещення проходять студенти другого курсу. На лекційних заняттях, які проводить доцент кафедри, Оксана Скроцька, здобувачі більш детально знайомляться з різноманітними біологічними агентами, починаючи з прокаріотів, закінчуючи грибами та вірусами. На лабораторних заняттях, які проводить асистент кафедри, Ірина Ковшар, студенти мають можливість більш детально ознайомитись з роботою у мікробіологічній лабораторії, в тому числі і з мікроорганізмами.
Перша лабораторна робота була присвячена ознайомленню здобувачів з мікробіологічною лабораторією, з їх робочим місцем та правилами безпеки під час робочого процесу. На даному занятті студенти групи БТ-2-1 та БТ-2-2 більш на прикладі крохмальних зерен картоплі та крохмалю мали змогу більш детально ознайомитись з будовою мікроскопу та умовами роботи з даним оптичним приладом. На прикладі препарату «роздавлена крапля», наші майбутні спеціалісти побачили разючу різницю між двома зразками крохмалю, зробивши відповідні малюнки з висновками у протоколі.
Наступне лабораторне заняття було присвячено мікроскопіюванню дріжджових препаратів. Здобувачі вивчали морфологічні особливості 3 видів аскоміцетних (Saccharomyces cerevisiae, Shizosaccharomyces pombe, Saccharomycodes ludwigii) та ще 3 види аспорогенних дріжджів (Сandida scotti, Rhodotorula glutinis, Trichosporon cutaneum). Також, студенти мали можливість ознайомитись з віковими особливостями молодих, зрілих та старих пекарських дріжджів. На занятті була вивчена техніка фарбування дріжджових препаратів на наявність глікогену, а також визначення кількості мертвих клітин.