Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Поєднувати роботу з навчанням можливо!

Уже зовсім скоро стіни нашого університету покинуть студенти випускних курсів. Лічені дні відділяють їх від переломного моменту: закінчення університету і пошуку постійної роботи за спеціальністю. Але не всім магістрам і спеціалістам доведеться напружено дивитися в екрани своїх комп’ютерів, переглядаючи сторінки можливих роботодавців, та розсилати свої резюме в надії, що їх все-таки переглянуть та зателефонують з пропозицією місця роботи. Багато студентів кафедри біотехнології і мікробіології навчилися уміло поєднувати роботу за спеціальністю ще за часів навчання в університеті. Тому досить часто після його закінчення вони мають, якщо і не постійне місце роботи, то практичний досвід це точно. А ні для кого не залишається секретом, що маючи практику у роботі за спеціальністю, простіше отримати бажане місце роботи.

Ось, що про це думають самі майбутні випускники.

Вікторія Деркач (БТЕК-5-2М): «Професію біотехнолога обрала через зацікавленість хімією і біологією, а ще завжди задавалась питанням розробки ліків. Будучи абітурієнткою відвідала День відкритих дверей у НУХТі, де мене найбільше вразили лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, особливо наявність реактивів (в школі їх бракувало). Детально про БТЕК розповідала доцент кафедри Вікторія Красінько, яка в майбутньому стала керівником мого дипломного проекту.

З березня 2014 року, будучи на 5-му курсі, мені вдалося отримати роботу в ПАТ «Київський вітамінний завод» у відділі управління якістю. Поєднувати роботу і навчання можливо, головне мати бажання та старатися. На підприємстві я зустріла багато випускників кафедри біотехнології і мікробіології минулих років, які успішно працюють у різних підрозділах. Це надихає і мотивує на плідну працю заради свого ж майбутнього».

Павло Писаренко (БТЕК-5-2М): «На п’ятому курсі я, Писаренко Павло та Бугера Анна, разом надіслали свої резюме до Української лабораторії якості та безпеки продуктів агропромислового комплексу та стали чекати. Через деякий час нам запропонували пройти свівбесіду на вакантні посади інженерів-мікробіологів. Після відповідних опитувань та перевірки наших знаннь з базових дисциплін, нам запропонували роботу в даній лабораторії.

Наразі ми пліч-о-пліч працюємо в секторі дослідження води, харчових продуктів, кормів, грунту та завідуємо відповідними напрямками досліджень.

Поєднувати роботу та навчання не важко, головне мати мету та робити все для її досягнення».

Зазначимо, що не тільки Павло, Анна та Вікторія поєднують навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології з роботою. Вже багато студентів-спеціалістів та магістрантів знайшли своє місце у провідних установах та підприємствах фармацевтичної та харчової галузі України.

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка