Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Біотехнолог – професія сучасності та майбутнього

На кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ здійснюється підготовка бакалаврів з біотехнологій за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» за  освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», галузі знань 16 «Хімічна інженерія та біоінженерія» на базі повної загальної середньої освіти, освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст», ступенів «молодший бакалавр», «фаховий молодший бакалавр».

Так що ж з себе уявляють ті самі «розпіарені» зараз біотехнології? І чи дійсно вони заслуговують уваги цьогорічних вступників?

Сучасна біотехнологія сьогодні розвивається бурхливими темпами та привертає увагу інвесторів як в Україні, так і у всьому світі. Експерти і аналітики прогнозують, що біотехнології стануть найдинамічнішим і найприбутковішим бізнесом нинішнього XXI століття.

Як наука, вона вивчає використання виробничих процесів, в основі яких лежить практичне використання мікроорганізмів і будь-яких біологічних систем.

Можна сказати, що біотехнологія, як наука, є синтезом розділів біохімії у поєднанні з генної інженерією. Наприклад, на даний момент в світі ведуться активні дослідження в галузі екологічної біотехнології, але найбільша роль саме біохімії у розвитку біотехнологій – створення нових методів виробництва продуктів харчування. І цими питаннями займаються харчові біотехнології, які є обов’язковою складовою нашої ОПП.

Справа в тому, що майже будь-яка технологія виробництва харчових продуктів заснована на біохімічних процесах. І вивчення процесу обміну речовин у живій клітині – актуальне питання у розвитку біотехнології. Це має велике значення не тільки для тваринництва та рослинництва, чи переробки промисловим способом сільськогосподарської сировини, але й для медицини та екології.

Швидкими темпами розвиваються такі галузі, як сучасні біологічні методи захисту культурних рослин, біоенергетика та знання про полімери, що біодеградують, а також природоохоронні біотехнології. В світі активно ведуться наукові роботи зі створення нових біополімерів, у майбутньому вони можуть замінити нині популярні пластмаси.

Біополімери мають велику перевагу в порівнянні з пластмасами, так як вони нетоксичні і можуть розкладатися після їх застосування, не забруднюючи навколишній простір.

Сучасні біотехнології відіграють велику роль у якісному покращенні життя людини, розвитку економічного зростання країн. За допомогою фармацевтичних біотехнологій одержують нові засоби для діагностики, вакцини, ліки.

Промислова біотехнологія допомагає у збільшенні врожайності всіх злакових культур, що є більш, ніж актуальним, беручи до уваги той факт, що Україна є важливим гравцем на міжнародному ринку зерна.

У деяких країнах, де значні обсяги біомаси не використовуються повністю, біотехнологія в найближчому майбутньому перетворить їх на цінні продукти або на біологічні види палива.

Біотехнологія перестає бути теоретичною наукою, вона активно входить у звичайне життя людей, допомагаючи вирішувати насущні проблеми сучасного людства.

А Ви хотіли б долучитися до цього? Запрошуємо Вас в дружню родину БІОТЕХНОЛОГІВ!

 

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Вступникам Загальна інформація про вступ 2023 рік Біотехнолог – професія сучасності та майбутнього