Що в першу чергу ви зробите із зіпсованими овочами або фруктами? Вірно, відправите їх, не задумуючись, прямісінько до смітника. Проте,чи не виникало у вас хоч раз питання, чому на овочах і фруктах з часом з’являються плями, наліт, або гнилизна? Знайти відповідь на це непросте питання ми, студенти-біотехнологи 4 курсу, змогли на лабораторному занятті з дисципліни “Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР”, де нам випала чудова нагода самостійно встановити істинну причину і природу псування плодів та овочів.
Цього тижня студенти-біотехнологи прослухали цікаву лекцію Грегірчак Наталії Миколаївни «Мікробіологічний контроль та санітарно-гігієнічні вимоги до зберігання та переробки продукції рослинного походження», а під пильним керівництвом викладачів Кожанової Вікторії Григорівни і Слободян Ольги Петрівни провели лабораторні заняття з санітарно-мікробіологічного контролю не лише плодів і овочів, а й хлібобулочних і кондитерських виробів, харчоконцентратів, пива і безалкогольних напоїв.