Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Мистецтво біотехнології: перші кроки до майбутньої професії

Осінь – час красивих осінніх краєвидів та прохолодних вечорів, але водночас це період розвитку, зростання та заглиблення у захоплюючий навчальний процес. Осінь сьогодення не тільки не є виключенням, ба навіть більше, на лабораторних заняттях з дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія. Модуль 1. Мікроорганізми як біологічні агенти» робота просто «кипить».

Не секрет, що запорукою успіху кожної справи є досконалий розбір та опанування теорії. Тому перш ніж приступати до відточення практичних навичок, на першому етапі осіннього марафону лектор дисципліни – доцентка Оксана Скроцька змістовно та доступно викладає новітній лекційний матеріал, щоб кожен здобувач мав змогу докорінно розібратись у положенні мікроорганізмів у системі живого світу, особливостях морфології різних видів мікроорганізмів, їх взаємодії, а також впливі біотичних та абіотичних факторів на клітини.

І тільки після на лабораторних заняттях майбутні біотехнологи під керівництвом старшої викладачки – Тетяни Белемець успішно відточують практичні навички роботи з клітинами мікроорганізмів й удосконалюють майстерність мікроскопіювання власноруч приготовлених препаратів.

Завдяки старанням та плідній дружній співпраці під час виконання лабораторних занять кожен мав змогу зазирнути у мікросвіт й приготувати препарати дріжджів (Saccharomyces cerevisiae, Candida scotti, Saccharomyces ludwigii), бактерій (Sarcina flava, Micrococcus albus, Escherichia coli), а також міцеліальних грибів (Fusarium culmorum, Rhizopus nigricans, Endomyces lactis, Trichothecium roseum).

Зокрема здобувачі вже змогли розібратись у важливості мікроорганізмів у нашому житті, переробці поживних речовин в екосистемах, у медицині, у харчовій промисловості та сільському господарстві, а також у виготовленні різноманітних гербіцидів і органічних добрив, тощо.

Усі ці фото, то є лише невеличка частина того, у чому упродовж свого шляху пізнання та розвитку зможуть розібратись майбутні фахівці-біотехнологи, адже це настільки захоплююче, мати справу з симбіозом хімічних, технічних і біологічних наук –  біотехнологією!

Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Про кафедру Активні методи навчання Мистецтво біотехнології: перші кроки до майбутньої професії