Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Практична підготовка очима наших студентів

Практика на ПАТ «Оболонь»

2015 навчальний рік для учасників гуртка «BIOTECH» розпочався з позитивних вражень та емоцій, пов’язаних із проходженням практики. 12 січня ми, студентки 5 курсу, Короленко Аліна та Нікітчук Ірина, а також студентки 4 курсу Сковоринська Олександра та Кушнір Анастасія, переступили поріг одного із найбільших та найуспішніших на ринку пива та безалкогольних напоїв заводу України – ПАТ «Оболонь».

Вже з перших кроків ми зрозуміли, що потрапили на підприємство, де дбайливо ставляться до кожного – як до працівників, так і до студентів-практикантів. Першого ж дня нам оформили перепустки та провели розгорнуту цікаву екскурсію по заводу. Нам розповіли про особливості технологічних етапів виготовлення пива та показали одну з найпотужніших в Україні лінію розливу.

Нас приймає фармацевтична фірма «Дарниця»

У призначений день студенти 4-го та 5-го курсів кафедри біотехнології і мікробіології Ткачов Андрій, Лобищева Аня, Антонюк Ніна, Горобець Оля, Дарчик Вікторія, а також активні учасники гуртка «BIOTECH» – Дорош Аня та Соловей Богдана зібралися біля фармацевтичної фірми «Дарниця» в очікуванні потрапити в середину та побачити на власні очі справжнє виробництво.

З перших хвилин перебування на практиці і під час екскурсій, студенти були вражені масштабністю виробництва, освіченістю працівників та гарним ставлення керівництва до персоналу.

Практика у виробничій лабораторії Carlsberg Ukraine

Потужність Київського пивоварного заводу, що входить до компанії Carlsberg Ukraine складає 473 млн літрів пива на рік. В ньому впроваджені і успішно функціонують система менеджменту якості ISO 9001:2008, система менеджменту навколишнього середовища ISO 14001:2004, системи менеджменту безпеки харчових продуктів ISO 22000:2005 (включаючи систему НАССР). За результатами аудиту в серпні 2013 року Київський завод першим у Східній Європі та четвертим у Групі Carlsberg отримав сертифікат, що підтверджує відповідність системи харчової безпеки високим вимогам FSSC 22000:2011.

Теоретичних знань без практичних навиків – не достатньо!

Протягом багатьох років у Національному університеті харчових технологій на факультеті біотехнології та екологічного контролю велика увага приділяється практичній підготовці студентів, оскільки, як відомо, теоретичних знань без практичних навиків вже давно не достатньо для успішного працевлаштування та подальшого кар’єрного росту. Особливо актуальним це питання є для студентів п’ятого курсу, адже до закінчення університету – лічені дні, а отже і пошук роботи вже не за горами.

Наш факультет для того, аби кожного студента забезпечити місцем проходження практики, співпрацює з провідними українськими фармацевтичними та харчовими підприємствами та щорічно розширює перелік баз практики. Цього року близько 50 студентів-біотехнологів п’ятого курсу проходять практику на таких підприємствах:  ПАТ «Борщагівський ХФЗ» (м. Київ), ПАТ «Київмедпрепарат» (м. Київ), ПАТ «Фармак» (м. Київ), ПрАТ «ФФ Дарниця» (м. Київ), ПрАТ «Біофарма» (м.Київ), ПрАТ «Компанія Ензим» (м. Львів), ДП «Експерементальний завод медпрепаратів» (м. Київ), ТОВ «Фармактив» (м. Київ), ПАТ «Юріяфарм» (м. Черкаси), ПАТ «Оболонь» (м. Київ), ПАТ «Карлсберг Україна», (м. Київ), ПАТ «Яготинський молокозавод», «Яготинське для дітей» (смт. Згурівка), ТОВ «Херсонська кондитерська фабрика», ДП «Київхліб» (м. Фастів) та інші.

Проходження практики на Яготинському маслозаводі

12 січня ми, студенти-біотехнологи 5-го курсу, Микитенко Ніна та Линник Артем, побували на Яготинському маслозаводі «Яготинське для дітей» у місті Згурівка.

Перший день практики запам’ятався нам як цікава подорож у невідомі краї. Оскільки даний завод знаходиться у селищі міського типу Згурівка, Київської області, добиралися ми до місця призначення на автобусі, що відправлявся від автовокзалу «Дарниця» і їхав дві години.

На заводі нас радісно зустріли та провели до кімнати, де вже зібралися інші майбутні практиканти – студенти 4-го та 5-го курсів Національного університету харчових технологій різних факультетів: автоматизації та комп’ютерних систем; технології оздоровчих продуктів і харчової експертизи та технології м’ясо-молочних та парфумерно-косметичних продуктів.

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка